Tradiția Expoziției internaționale de fantezie și îndemânare „Culorile Toamnei“, organizată de Clubul Copiilor Lipova, a fost dusă mai departe, ajungând în acest an la ediția cu nr. 18.

Vernisajul expoziției a avut loc sâmbătă, 11.12.2021, la Centrul Recreativ Orășenesc Lipova, în cadrul unui eveniment restrâns, pregătit de reprezentanții Clubului Copiilor Lipova – Prof. Camelia IORDACHE – inițiatoarea și coordonatorul expoziției – și Prof. Zoltan TUSA – Director.

2500 de lucrări, ajunse la Lipova din 16 țări (China, Croația, Bulgaria, Belarus, Macedonia, Letonia, Lituania, India, Kazakhstan, Ucraina, Polonia, Rusia, R. Moldova, Serbia, Slovenia și România), precum și de la Cluburi, Palate de copii  și școli din întreaga țară, și-au făcut loc pe pereții din sala de spectacole a Centrului Recreativ Orășenesc Lipova, îmbrăcând totul într-o mare de culori, veselie și frumusețe, care au încântat ochii tuturor participanților la eveniment.

Alături de organizatorii expoziției au fost prezenți la eveniment reprezentanți ai Primăriei Orașului Lipova, Consiliului Local Lipova, precum și reprezentanți ai Palatelor și Cluburilor de copii, precum și ai unor școli generale din vecinătatea Județului Arad, contextul creat de pandemia COVID-19 limitând numărul participanților, aceasta fiind cauza pentru care, spre deosebire de alți ani nu au putut să fie invitați la Lipova reprezentanți ai tuturor instituțiilor din țară, participante și premiate la această a 18-a ediție a expoziției.

Primarul Orașului Lipova – Florin Fabius PERA nu a avut posibilitatea de a fi prezent la eveniment, însă a transmis cele mai sincere felicitări tuturor celor care fac posibilă această expoziție atât de complexă devenită o reală tradiție și a dorit să-i asigure de tot sprijinul său și al administrației locale pentru toată activitatea pe care doresc să o desfășoare în viitor.

„Orașul Lipova este mai bogat datorită implicării acestor profesioniști și activităților derulate de ei. În spatele unor asemenea acțiuni stau zeci, sute de ore de muncă, pasiune și determinare, a căror rezultate aduc multă împlinire și un suflu  nou, bucurie, speranță și încântare, atât sutelor de copii implicați, cât și celor care ajung să calce pragul unei astfel de expoziții. Primăria și Consiliul Local al Orașului Lipova transmit și pe această cale, cele mai sincere felicitări organizatorilor, mulțumiri pentru că dincolo de întreg contextul pandemiei, au reușit să ducă această tradiție mai departe, au reușit să aducă din nou o frumoasă pată de culoare Orașului Lipova și îi asigură de tot sprijinul necesar pentru organizarea viitoarelor ediții ale „CULORILOR  TOAMNEI”, precum și pentru toate activitățile derulate în cadrul cercurilor care își desfășoară activitatea la Clubul Copiilor Lipova.” – Florin Fabius PERA, primarul Orașului Lipova.