Încă dinaintea datei de 01.11.2021, bolnavii de COVID-19 din Județul Arad au acces la serviciile de sănătate asigurate de noul Spital al Orașului Lipova.

Aprobarea dării în folosință gratuită a noului spital și asigurarea funcționării acestuia a fost aprobată în unanimitate, prin Hotărâre de Consiliu Local, în cadrul unei ședințe de îndată organizată la Primăria Orașului Lipova.

Inițiativa conducerii Primăriei Orașului Lipova prin repezentanții din conducerea sa – Florin Fabius PERA – primar, Ioan LĂPĂDAT – viceprimar și Iosif  Mircea JICHICI – administrator public și a directorului Spitalului Orășenesc Lipova – Dr.Florin FÂNAȚĂ, a fost acceptată și susținută de Prefectul Județului Arad – Toth CSABA și Directorul Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad – Horea TIMIȘ, care au fost prezenți la Lipova pentru stabilirea tuturor detaliilor și asigurarea tuturor avizelor necesare pentru ca activitatea la noul Spital din Lipova să înceapă în cel mai scurt timp posibil.

„În urma discuțiilor anterioare avute cu factorii implicați pentru operaționalizarea spitalului, în data de 28.10.2021 a avut loc ședința finală cu participarea Prefectului județului Arad, directorul DSP Arad, directorul Spitalului Orășenesc Lipova, Viceprimarul Orașului Lipova, Administratorul Public al Orașului Lipova și a Secretarului General al Orașului Lipova pentru operaționalizarea noului corp de clădire al Spitalului Orășenesc Lipova ca spital suport pentru pacienții Covid-19. Astfel, în urma discuțiilor avute anterior s-a ajuns la un acord pentru extinderea capacității de internare la nivel județean cu un număr de 30 de paturi pentru pacientii Covid-19 care la momentul actual sunt îngrijiți în containerele aflate în spitalele din județul Arad, rata de mortalitate a acestora fiind de 25% din numărul total de decese. Primul pas a fost realizat în ședința CJSU ARAD, când s-a emis hotărârea privind operaționalizarea noului corp de spital, hotărâre care a fost agreată de Consiliul Local Lipova, luându-se măsurile solicitate de către DSP Arad și CJSU Arad pentru mărirea capacității de internare la nivel județean, consilierii locali aprobând solicitarea instituțiilor decontrate ale Statului Român, hotărâre care a fost înaintată și Consiliului Local al Orașului Lipova și ulterior aprobată și de acesta.

Noul spital din Orașul Lipova  a început să funcționeze începând cu data de 30.10.2021.

Pe această cale Primăria Orașului Lipova mulțumește tuturor celor care s-au implicat și au făcut posibilă într-un timp record tot ce a însemnat această inițiativă. A existat o reală comunicare, deschidere din partea tututor celor implicați, fapt pentru care suntem profund recunoscători. Multă sănătate dorim tuturor și să traversăm cu bine, împreună, această perioadă!” – a transmis primarul Orașului Lipova – Florin Fabius PERA.