Orașul Lipova a fost din nou pus la loc de cinste pe harta evenimentelor sportive organizate în România, în rândul iubitorilor de ciclism – MTB, printr-o nouă ediție de succes a competiției ROCAA MTB LIPOVA 2019 – EDIȚIA VI.

Aproape 300 de concurenţi pregătiți la linia de start pentru drum lung, biciclete, energie multă, soare de vară, concurenţi pregătiţi pentru o nouă aventură pe Dealurile din jurul Lipovei şi Şiştarovăţului, emoţii, nerăbdare şi dorinţa fiecăruia de a câştiga o nouă experienţă frumoasă şi de ce nu chiar un loc pe podium, așa se poate descrie pe scurt: ROCAA MTB LIPOVA 2021 – EDIŢIA VI. 

Toate acestea s-au desfăşurat  în primul weekend al lunii iunie, la Lipova, unde, aşa cum se întâmplă în ultimii 7 ani, fiecare nou sezon cald aduce în prim plan, mult aşteptatul concurs de ciclism„ROCAA MTB LIPOVA”, prin această competiție.

Deși inițial, competiția pentru anul acesta a fost programată încă de anul trecut, pandemia și restricțiile existente au dus la amânarea ei de mai multe ori în decursul ultimului an calendaristic, organizatorii reușind să o concretizeze abia în vara acestui an.

ROCAA MTB LIPOVA 2021 un nou capitol frumos pentru această competiție

Cea de-a 6-a ediție ROCAA MTB LIPOVA 2021 a adunat sâmbătă, 05.06.2021 la Lipova, peste 250 de participanți din mai multe județe ale țării (Bihor, Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara, etc.) , dar și din străinătate (Franța, Ungaria, Serbia ș.a.). 

Concurenții au avut de ales de data aceasta dintre două trasee, cu grade de dificultate diferite: OPEN (25 km) și RACE (45 km), cei mai mulți dintre cei prezenți la linia de start, fiind înscriși la RACE – cel mai dificil circuit dintre cele două.

Traseul atent ales de organizatori a fost modificat de această dată, fiind ceva mai lung și cuprinzând atât zone cu asfalt pe porţiunea plată către Şiştarovăţ, cu urcări line, cât și zone de drum forestier în urcare şi coborâre de tip macadam, coborâri line pe tot traseul care necesitau atenţie şi un grad de dificultate ridicat, pentru participarea la acest eveniment sportiv, recomandându-se experienţă şi cunostinţe minime de mountain bike.

În ceea ce privește tarifele pentru ediția din acest an, tariful de participare a fost de 50 de lei pentru toți participanții.

Această taxă a adus automat şi alte beneficii concurenţilor, pachete de start asigurate celor înscrişi online, tricouri personalizate, cronometrare profesionistă, servicii de siguranţă şi ordine publică şi multe alte servicii asigurate, astfel încât totul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

La fel ca şi până acum, a existat şi o echipă de salvamontişti şi de prim ajutor, care să îi monitorizeze pe concurenți pe parcusul traseului, alături de aceştia fiind prezenţi şi reprezentanţi ai Jandarmeriei şi Poliţiei Locale.

Pe toată perioada competiţiei au fost prezenţi reprezentanţi ai Poliţiei și Jandarmeriei Române, care au asigurat desfăşurarea întregului eveniment în cele mai bune şi sigure condiţii.

La finalul competiţiei, câştigătorii primelor trei locuri, masculin şi feminin,  au fost premiaţi cu medalii, cupe, diplome şi tricouri personalizate, în timp ce toţi ceilalţi participanţi au primit diplome de participare şi plachete.

Festivitatea de premiere a câştigătorilor a avut loc în Băile Lipova, unde la finalul evenimentului toţi participanţii au fost invitaţi în zona de camping, pentru a se bucura de o mâncare la ceaun, pregătită special pentru ei, muzică și multă voie bună.

Competiţia a fost organizată de Asociaţia Sportivă ROCAA, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al Oraşului Lipova, din partea acestora fiind prezenţi la eveniment: Florin Fabius PERA – Primar, Ioan LĂPĂDAT – viceprimar, Iosif Mircea JICHICI – administrator public, iniţiatorii competiţiei: Răzvan Olariu Căsăuțean şi Adrian Antoche, precum şi reprezentanţi ai Consiliului Local Lipova și o mare echipă de voluntari care s-au asigurat ca toate detaliile pentru desfăşurarea competiţiei să fie puse la punct încă de la orele dimineţii.

Din această mare echipă de organizare au făcut parte și reprezentanții sponsorilor și colaboratorilor: DECATHLON – sponsor principal, LEXUS  PUBLICITATE , PRĂVĂLIA NOUĂ, ASOCIAŢIA EUROMEDIU, SERVICIUL  PUBLIC JUDEŢEAN SALVAMONT ARAD, CRONOMETRARE.RO, IOJIGYM , partenerii media: RADIO ARAD, TV ARAD și  RADIO  ARAD, prezentatorului competiției care a întreținut atmosfera și a adus la cunoștință toate informațiile importante pentru participanți – KRISTIAN VARJASI.

Tuturor celor menţionaţi anterior, precum şi reprezentanţilor Primăriei Lipova, Primăriei Şiştarovăţ şi tuturor voluntarilor care au fost prezenţi la punctele de înscriere şi la punctele intermediare de control şi de hidratatre, cu ajutorul cărora a fost posibilă toată această competiţie, fotografilor profesionişti, care au imortalizat cele mai frumoase cadre şi filmuleţe, se transmit şi pe această cale, cele mai sincere mulţumiri din partea organizatorilor.

Impresiile transmise din partea organizatorilor la finalul unei noi ediţii „ROCAA  MTB” au adus în faţă o mare bucurie şi bineînţeles promisiunea continuării tradiției ROCAA MTB LIPOVA, cu o nouă ediție pentru anul viitor: „ROCAA MTB LIPOVA a adus şi în acest an la un loc aproape 300 de participanţi şi mult mai multe persoane care au călcat pragul oraşului nostru, poate pentru multe fiind prima dată când au ajuns pe aceste meleaguri. La fel ca şi în cazul celorlalte ediţii, şi ediţia de anul acesta ne-a adus surprize frumoase şi ne-a bucurat modul în care s-a desfăşurat totul. Nu putem decât să rămânem foarte încântaţi, mai ales pentru faptul că acest gen de competiţii promovează sportul, sănătatea, un stil de viaţă sănătos, socializarea, noi prietenii, experienţe de viaţă dintre cele mai frumoase, dar cel mai important – promovează oraşul Lipova şi întreaga zonă a Văii Mureşului. Succesul acestei ediţii ne face să ne gândim fără doar sau poate, la o viitoare ediţie „ROCAA  MTB” LIPOVA 2022, cu noi surprize şi provocări pentru toţi iubitorii de mountain-bike din zonă şi nu numai.

Pentru acest eveniment minunat, care a fost un real succes, dorim să aducem mulţumiri speciale tuturor celor care au sprijinit organizarea competiţiei şi de asemenea mulţumiri şi felicitări tuturor participanţilor şi bineînţeles câştigătorilor! ” – au mai spus organizatorii la finalul competiției.