Proiectele demarate și desfășurate la inițiativa Asociației „Împreună Suntem Mai Buni” din Orașul Lipova, a cărui reprezentant este Valentin Călădăraș, continuă și de la an la an acestea ajung la inimile a tot mai multe persoane și vin în sprijinul persoanelor aflate în diferite situații dificile.

Acțiunile și proiectele asociației lipovane, toate avându-l în frunte pe tânărul Valentin Căldăraș, sunt initiate prin intermediul acestui ONG pe care l-a creat chiar el în urmă cu câțiva ani, dar au în spate o reală echipă de voluntari care devine tot mai mare cu fiecare an ce trece. Echipa Asociației „Împreună suntem mai buni” este de fapt o reală familie care din pasiune și din dorința de a sprijini persoanele mai puțin norcoase, reușesc periodic să intervină și să aducă la realizare proiecte complexe, proiecte frumoase, proiecte sociale și nu numai, diverse campanii de ajutorare și de voluntariat și alte genuri de campanii, toate având în mijlocul lor un singur lucru și un mare scop: implicarea pentru societatea, pentru comunitatea din jur, pentru o viață mai bună, mai ușoară, trăită pe cât posibil în condiții umane.

Din această mare echipă, alături de tinerii voluntari, fac parte și o serie de sponsori și colaboratori și aceștia fiind tot mai numeroși cu fiecare proiect derulat, cu toții luând decizia să i se alăture lui Valentin Căldăraș pentru realizarea obiectivelor propuse odată cu înființarea acestei asociații de tip ONG.

Fie că vorbim despre campaniile sociale, de ajutorare sau de proiectele prin care asociația s-a implicat pentru a susține spitalele din Orașul Lipova cu diverse materiale, lucrări de renovare sau de asigurare a unor diverse utilități necesare pentru funcționarea în condiții optime a unor secții din cadrul spitalului, fiecare dintre acestea au reprezentat un real succes.

 

Primăria Orașului Lipova, prin primarul Florin Fabius PERA, s-a alăturat proiectului

Proiectul „Iepurașul Solidar”, unul dintre proiectele de suflet ale asociației, un proiect dedicat ajutorării familiilor aflate în situații dificile din orașul Lipova și din împrejurimi, ajuns în acest an la ediția cu numărul doi, a reușit și de această dată, împotriva noilor condiții și reguli rezultate în urma pandemiei COVID-19, să ajungă acolo unde s-a dorit și poate chiar mai departe puțin – în casele și inimile a peste 500 de familii cu situații precare și 100 de copii instituționalizați, toți aceștia din orașul Lipova și cinci sate învecinate.

Desfășurat între 04.04.2021 și 04.05.2021, timp de o lună de zile, proiectul Asociației „Împreună suntem mai buni” a adus împreună o mână de oameni din orașul Lipova și nu numai. Toți acești oameni, veniți din medii și domenii de viață diferite, din punct de vedere profesional, social, cultural, au ales să i se alăture lui Valentin Căldăraș în demersul său și mână de la mână să transforme un vis în realitate.

Astfel, reprezentanți ai diferitelor instituții publice din oraș, printre care și Primăria Lipova, precum și mai multe firme și persoane fizice, au format marea echipă  a „Iepurașului Solidar” și au realizat plase de 15 kg cu alimente și dulciuri  pentru beneficiarii acestui frumos proiect, tot ei ocupându-se și de împărțirea acestor plase, echipele de voluntari deplasându-se cu câteva zile înainte de Sfntele Sărbători Pascale, în teren, la toate familiile și copiii de pe liste.

Toți cei care au fost parte din Campania „Iepurașul Solidar” – Ediția 2 au avut parte și de un moment dedicat lor, un mic eveniment oficial desfășurat în prezența primarului orașului Lipova – Florin Fabius PERA, chiar în sala de sport a Liceului „Sever Bocu” Lipova, acolo unde voluntarii au pregătit și au depozitat toate plasele cu alimente și dulciuri. În cadrul acestui eveniment restrâns, desfășurat în condiții corespunzătoare și de siguranță, voluntarii, sponsorii și colaboratorii asociației au fost felicitați și le-au fost înmânate diplome onorifice în semn de mulțumire și prețuire pentru implicarea lor și gestul făcut. Cu această ocazie, primarul Orașului Lipova – Florin Fabius PERA dincolo de cuvintele de mulțumire, recunoștință și felicitările trasmise organizatorilor și tuturor celor implicați, a asigurat asociația de tot sprijinul său și al Primăriei și Consiliului Local Lipova pentru toate proiectele viitoare ce vor prinde viață în Orașul Lipova prin Asociația „Împreună suntem mai buni”.

„Sprijinul, colaborarea, implicarea, efortul și faptul că ne pasă de semenii noștri, ne-au dat posibilitatea încă o data să ne unim forțele, să fim și mai ambițioși și determinați, toate acestea pentru un singur scop: ceea ce va urma să creăm în sufletele și inimile celor mai puțin norocoși, a celor pentru care aceste proiecte iau viață și reușesc să ajute și să ofere o viață ceva mai ușoară atâtor suflete dragi. Fericirea lor este și fericirea noastră, cu fiecare proiect dus la bun sfârșit, tot ceea ce putem exprima rezumându-se la cuvinte de recunoștință profundă și dorința de a merge mai departe în această mare familie și împreună, să reușim de fiecare data să fim mai buni”, au fost cuvintele transmise de Valentin Căldăraș – reprezentantul Asociației „Împreună suntem mai buni” din Orașul Lipova.

Toate persoanele care doresc să fie parte din orice proiect sau să susțină funcționarea Asociației „Împreună Suntem Mai Buni”, sunt rugate să contacteze Asociația la număr de telefon: 075550354 –  Valentin Căldăraș.