Inițiativa organizării unei noi acțiuni de ecologizare și igienizare a orașului, doar prima din multe altele de acest gen care îi vor urma, a venit din partea echipei Pera-Lăpădat-Jichici, aflată la conducerea Primăriei Orașului Lipova, aceștia luând în considerare necesitatea unei acțiuni de acest gen, încă de la finele anului 2020, fiind și unul dintre obiectivele cu prioritate pentru oraș 

Acțiunea a fost demarată în urmă cu aproximativ două săptămâni, ea continuând și în următoarea perioadă, până la finalizarea tuturor zonelor din oraș, unde este nevoie să se intervină, pentru măturat carosabil, curățat rigole și spălarea cu apă a acestor porțiuni. 

Pentru început au fost cuprinse Strada Vasile Bugariu și o parte din zona centrală a orașului, odată cu finalizarea acestora urmând a se ajunge pe alte străzi, atât din zona centrală cât și din alte zone.

Pe parcursul desfășurării acțiunii, în următoarea perioadă, atât cât permite vremea, rând pe rând echipele de muncitori din cadrul Primăriei Orașului Lipova vor fi împărţite pe mai multe străzi din diverse zone ale orașului, în vederea ecologizării şi igienizării acestora. 

Pentru o eficientizare a activităților întreprinse, echipele s-au organizat în zile diferite și doar în anumite intervale orare (dimineața foarte devreme și seara), astfel încât zonele să fie libere, să nu existe autoturisme sau pietoni și să poată fi realizată o ecologizare și o igienizare totală și de calitate.

Iniţiativa este una foarte bună și reprezintă doar o mică parte dintr-o serie de acțiuni diverse care urmează a fi realizate pentru orașul Lipova și locuitorii săi. 

S-a reuşit astfel în perioada scurtă de intervenție de până acum, să rămână în urma echipelor străzi mai curate, un aer mai proaspăt şi un alt peisaj pentru oraş şi locuitorii săi.   

„Rolul acestei acţiuni a fost de a se demonstra că există un mare interes pentru un mediu sănătos, un mediu de calitate şi pentru a se reaminti că ne pasă de peisajul oraşului, de nivelul de trai al comunităţii oraşului Lipova, ne pasă de mediul în care trăim şi de toţi cei care trăiesc în acest oraș. Ne dorim ca oraşul Lipova, să fie un oraş curat, un oraş frumos, cu spaţii verzi, aducătoare de sănătate, această acţiune fiind doar începutul pentru ceea ce va reprezenta orașul Lipova în viitorul apropiat, pentru NOUA IMAGINE pe care o vom da acestui frumos orășel de pe malul Mureșului. Este acel gen de acțiune care se dorește a fi luată drept exemplu și organizată periodic, astfel încât, în scurt timp, acest peisaj curat să devină unul permanent.

Este vorba de acțiuni mărunte, care au rezultate mari, fiind realizate în vederea ecologizării şi igienizării oraşului Lipova, dar mai ales pentru conștientizarea și aplicarea spiritului civic, social, a asumării unei mari răspunderi față de mediul înconjurător, în care trăim cu toții, ca și comunitate“,  au transmis  reprezentanții din conducerea Primăriei Orașului Lipova, echipa Florin Fabius PERA – primarul Oraşului Lipova, Ioan LĂPĂDAT – viceprimarul Orașului Lipova și Iosif Mircea JICHICI -administrator public.