Unitățile de învățământ din trei localități trec în scenariul roșu (online), urmare a depășirii gradului de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori.

Scenariul roșu se instituie pentru localitățile Curtici – 4,54 la mie, Livada – 3,33, Tauț – 3,31. În scenariul roșu se află de ceva și școala din Zerind. În total, în 20 școli din municipiu și județ, se regăsesc formațiuni de elevi care vor învăța după scenariul roșu, potrivit informării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. La celelalte școli din municipiu și județ se menține scenariul galben sau verde.

Din păcate, scenariul roșu s-a instituit, prin hotărârea nr. 59, din 15.10.2020, a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, și pentru 33 de elevi din orașul Lipova. Deși în Lipova școala ar trebui să se desfășoare după scenariul verde, cazurile de îmbolnăvire fiind de 0,98 la mie, la Liceul Atanasie Marienescu o formațiune de 33 de elevi urmează școala online, după scenariul roșu. În rest, celelalte clase de la Liceul Atanasie Marienescu sunt pe scenariul verde, la fel cum sunt și clasele de la Liceul Sever Bocu.

„Deocamdată, suntem în scenariul roșu doar cu o formațiune de 33 de elevi și sperăm ca lucrurile să nu se agraveze. Sunt alte localități de pe valea Mureșului unde situația e mult mai gravă, cum e la Săvârșin, unde sunt 179 de elevi în scenariul roșu. Lansez pe această cale un apel către părinți, elevi, cadre didactice, să facem cu toții un efort comun pentru a depăși această perioadă extrem de grea. Știu că pentru copii e un efort suplimentar în această perioadă, dar trebuie să se protejeze, purtând masca, păstrând distanța impusă față de ceilalți copii, spălându-se regulat pe mâini, după ce au intrat în contact cu suprafețe posibil contaminate. Înțeleg că și pentru părinți e foarte greu, mai ales din punct de vedere financiar, așa cum și cadrele didactice fac zilnic eforturi, se expun pericolului sunt în prima linie și le mulțumim și pe această cale pentru aceste lucruri. Trebuie cu toții să fim conștienți că numai respectând conduita socială responsabilă putem preveni răspândirea acestui virus. Deocamdată, suntem sub 1 la mie, la cazuri de COVID-19, ceea ce arată responsabilitate din partea cetățenilor, și sper ca și în continuare să acționăm la fel, să ne protejăm și să-i protejăm pe cei din jur, în special pe cei vulnerabili, care au nevoie acum mai mult ca niciodată de sprijinul și atenția noastră“, spune primarul Mircea Jichici.