Proiectul de reabilitare a celor 8 străzi din orașul Lipova, demarat în toamna anului 2019, continuă într-un ritm susținut, până în prezent fiind deja realizate sau începute lucrările pe 7 din cele 8 străzi. Pe două dintre ele, Cloșca și Horia, lucrările sunt în desfășurare, urmând să fie demarate cât de curând lucrările și pe Miron Costin.

Reamintim că din acest pachet de străzi fac parte străzile: 9 Mai, Crucii, Cloșca, Horia, Miron Costin, Mărășești, Oituz și Ștefan cel Mare. Până la începutul lunii mai, lucrările au ajuns pe 7 dintre cele 8 străzi: str. Ștefan cel Mare, Str.9 Mai, Str. Mărășești, Str. Crucii , Str. Oituz, Str. Cloșca și Str. Horia, acestora urmându-le și ultima dintre străzi: Str. Miron Costin, apropiindu-se astfel cu pași repezi de faza finală a investiției.

Până  în prezent, lucrările de reabilitare a celor 8 străzi prevăzute în proiectul demarat în toamna anului 2019, s-au derulat într-un mod foarte bun, a existat un ritm foarte susținut, iar rezultatele sunt pe măsură.

S-a ajuns pe 7 din cele 8 străzi deja, rămânând și cea de-a 8-a, să fie demarată până la finalul lunii mai. Când vorbim despre aceste străzi vorbim despre străzi în pantă, străzi greu accesibile, străzi cu pavaj foarte vechi, care nu au fost asfaltate niciodată și ca urmare a introducerii rețelei de apă și canal din ultimii ani, starea lor actuală este una precară. Imaginea pe care aceste străzi o vor avea în scurt timp, este una cu totul nouă, modernă, devenind astfel străzi frumoase și ușor accesibile, fără gropi, noroi și alte aspecte de acest gen care îngreunau până nu demult circulația rutieră și pietonală pe aceste străzi. Toate aceste lucruri frumoase, care sunt deja vizibile pe străzile din oraș, nu pot decât să ne facă să fim optimiști și bucuroși. Dumnezeu să Binecuvânteze Lipova și pe noi să ne ajute, ca încetul cu încetul, să reușim să o transformăm în orașul-perlă care a fost cândva !“, este mesajul transmis cetățenilor de către Iosif Mircea Jichici, Primarul Orașului Lipova.

Proiectul „REABILITAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE PE STRĂZILE 9 MAI, CRUCII, CLOȘCA, HORIA, MIRON COSTIN, MĂRĂȘEȘTI, OITUZ ȘI ȘTEFAN CEL MARE” are o valoare totală de peste 5,5 milioane de lei, fiind finanțat de Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Conform proiectului, sunt prevăzute lucrări de reabilitare, asfaltare, vor fi amenajate trotuare. Odată cu finalizarea lucrărilor, toate aceste străzi vor primi o imagine cu totul nouă, pe care accesul și circulația se vor realiza în cele mai bune și moderne condiții. Lucrările din cadrul acestui proiect vor ajunge la final până în vara acestui an.