Proiectul „REABILITAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE PE STRĂZILE  9 MAI, CRUCII, CLOȘCA, HORIA, MIRON COSTIN, MĂRĂȘEȘTI, OITUZ ȘI ȘTEFAN CEL MARE”,  al cărui contract de lucrări a fost semnat în vara anului 2019, iar lucrările au fost demarate conform condițiilor prevăzute cu firma constructoare, în luna octombrie a aceluiaşi an, se află în plină desfășurare, lucrările ajungând până în prezent pe 4 din cele 8 străzi.

După Str. Ștefan cel Mare şi Str. 9 Mai, au urmat și străzile Mărășești și Crucii, acestea fiind asfaltate: pe str.Mărășești – s-a ajuns la turnarea asfaltului pe trotuare, urmând și partea carosabilă, în timp ce pe str. Crucii a fost asfaltată deja partea carosabilă.  

„Să ne mai limpezim puțin mințile prin lucruri pozitive. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru vremea prielnică, care ne-a permis începerea asfaltării părții carosabile de pe strada Crucii. Tot în această perioadă, s-a lucrat la turnarea asfaltului pe trotuarele străzii Mărășești. Reamintesc că din acest pachet de străzi fac parte străzile: 9 Mai, Crucii, Cloșca, Horia, Miron Costin, Mărășești, Oituz și Ștefan cel Mare. Stăm acasă și va fi bine! Doamne Ajută!“, este mesajul transmis locuitorilor, de către Iosif Mircea JICHICI – primarul orașului Lipova.

Lucrările realizate pe aceste străzi sunt unele complexe, cuprinzând toate etapele necesare, astfel încât rezultatul final să fie unul de înaltă calitate, iar străzile, care la începutul lunii decembrie aveau o imagine nu tocmai bună, fiind într-un stadiu destul de avansat de degradare, au în prezent o imagine cu totul nouă, modernă, devenind astfel străzi frumoase și ușor accesibile, fără gropi, noroi și alte aspecte de acest gen care îngreunau până nu demult circulația rutieră și pietonală pe aceste străzi.

Conform proiectului, sunt prevăzute lucrări de reabilitare, asfaltare, vor fi amenajate trotuare. Este vorba de străzi în pantă, străzi greu accesibile, străzi cu pavaj foarte vechi, care nu au fost asfaltate niciodată și ca urmare a introducerii rețelei de apă și canal din ultimii ani, starea lor actuală este una precară. Odată cu finalizarea lucrărilor, toate aceste străzi vor primi o imagine cu totul nouă, pe care accesul și circulația se va realiza în cele mai bune. Lucrările din cadrul acestui proiect vor ajunge la final până în toamna acestui an.

Proiectul „REABILITAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE PE STRĂZILE 9 MAI, CRUCII, CLOȘCA, HORIA, MIRON COSTIN, MĂRĂȘEȘTI, OITUZ ȘI ȘTEFAN CEL MARE” are o valoare totală de peste 5,5 milioane de lei, fiind finanțat de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.