Acțiunea s-a desfăşurat pe parcursul a câteva zile, în luna februarie, în perioada 17-21.02, echipele de voluntari fiind împărţite pe mai multe străzi principale din zona centrală a oraşului Lipova, în vederea ecologizării şi igienizării acestora.

Pentru o eficientizare a activităților întreprinse, voluntarii s-au organizat în zile diferite și doar în anumite intervale orare (dimineața foarte devreme și seara), astfel încât zonele să fie libere, să nu existe autoturisme sau pietoni și să poată fi realizată o ecologizare și o igienizare totală și de calitate.

Iniţiativa este una foarte bună și doar prima dintr-o serie de astfel de acțiuni care urmează a fi realizate pentru orașul Lipova și locuitorii săi. 

Pentru ca această amplă acțiune să se desfășoare în condiții optime și pentru a exista rezultate vizibile, fiecare echipă a venit pregătită cu uneltele necesare, saci menajeri, mănuşi de protecţie şi cu multă determinare.

Echipele de voluntari au măturat străzile, au curăţat rigolele şi au colectat diverse resturi menajere de pe străzi, toată cantitatea de deșeuri adunată în urma acțiunii fiind preluată și transportată prin intervenția Primăriei Orașului Lipova.

S-a reuşit astfel în cele câteva ore de muncă să rămână în urma echipelor de voluntari străzi mai curate, un aer mai proaspăt şi un alt peisaj pentru oraş şi locuitorii săi.

Acţiunea de ecologizare și igienizare, una foarte amplă,  a fost iniţiată de primarul orașului Lipova- Iosif Mircea JICHICI, prin Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Orașului Lipova, ai cărei reprezentanți – Laurențiu MIHAI și Sorin GALICI, s-au deplasat și au muncit  pe teren alături de echipe de voluntari, o parte dintre persoanele care beneficiază de ajutor social și în colaborare cu reprezentanţi ai unor biserici de pe raza oraşului, din partea cărora au fost de asemenea prezenți mai mulți voluntari: Biserica Penticostală „Apa Vie” Lipova, Biserica Penticostală „Pe Stânca” Șoimoș și Biserica Evangheliei Depline Lipova. 

Pentru că toate acestea nu ar fi putut să se realizeze fără sprijinul voluntarilor din cadrul bisericilor implicate și a reprezentanților acestora care au mobilizat echipe de voluntari, atât acestora cât și Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Orașului Lipova le sunt transmise, pe această cale, mulţumiri speciale pentru implicarea atât de mare şi importantă de care încă o dată au dat dovadă.

Rolul acestei acţiuni a fost de a se demonstra că există un mare interes pentru un mediu sănătos, un mediu de calitate şi pentru a se reaminti că ne pasă de peisajul oraşului, de nivelul de trai al comunităţii oraşului Lipova, ne pasă de mediul în care trăim şi de toţi cei care trăiesc în acest mediu. 

Ne dorim ca oraşul Lipova să fie un oraş curat, un oraş frumos, cu spaţii verzi, aducătoare de sănătate, această acţiune fiind doar începutul pentru ceea ce va reprezenta orașul Lipova în viitorul apropiat, pentru NOUA IMAGINE pe care o vom da acestui frumos orășel de pe malul Mureșului.

Este acel gen de acțiune care se dorește a fi luată drept exemplu și organizată periodic, astfel încât, în scurt timp, acest peisaj curat să devină unul permanent.

Este vorba de acțiuni mărunte, care au rezultate mari, fiind realizate în vederea ecologizării şi igienizării oraşului Lipova, dar mai ales pentru conștientizarea și aplicarea spiritului civic, social, a asumării unei mari răspunderi față de mediul înconjurător, în care trăim cu toții, ca și comunitate“, a declarat Iosif Mircea JICHICI – primarul Oraşului Lipova.