Duminică, 01.03.2020, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu a oficiat, alături de preoții Parohiei Ortodoxe Lipova,  Sfânta Liturghie în Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Lipova, urmată de săvârșirea slujbei de sfințire a noii Capele Mortuare de pe str. Matei Corvin, din incinta Cimitirului mare al Orașului Lipova.

„Astăzi, 01.03.2020, am fost onorați cu prezența Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a avut bunăvoința să ne fie alături și să participe la sfințirea noii capele din orașul Lipova. Este vorba despre o investiție realizată de la bugetul local, noua capelă fiind predată Bisericii Ortodoxe Lipova“, a declarat Iosif Mircea JICHICI, primarul orașului Lipova.

La începutul acestui an, în luna ianuarie, Primăria orașului Lipova a predat Bisericii Ortodoxe din Lipova terenul pentru cimitir și noua capelă mortuară, a cărei construcție demarată în cursul anului 2019 a fost finalizată.

Terenul are o suprafață de 4860 mp, forma acestuia fiind dreptunghiulară, având un front la drumul de acces cu o lungime de 97.9 ml.

Alimentarea cu apă va fi asigurată de la rețeaua orașului, energia termică va fi asigurată prin centrala termică proprie, iar energia electrică va fi asigurată prin racordul la rețeaua existentă în zonă.

Achiziționarea terenului, precum și construcția noii capele s-au realizat din bugetul local.