Noul spital al orașului Lipova prezintă, odată cu trecerea lunilor, o construcție impresionantă, care a luat naștere, din temelii, în mijlocul orașului nostru și prinde, vizibil, conturul final.

Proiectul care prevede construirea unui nou spital în Lipova se apropie cu pași repezi de final, urmând ca odată cu finalizarea acestuia, orașul nostrum să pună la dispoziție pentru toată zona Văii Mureșului, unul din cele mai moderne și dotate spitale din județul Arad și nu numai.

În urma ultimei vizite realizată pe șantierul de lucru de la noul spital al orașului Lipova, s-a constatat că lucrările sunt realizate într-un ritm alert, saloanele, liftul și toate spațiile care vor găzdui noile secții prevăzute în proiect au prins contur, fiind deja finisate și pregătite pentu montarea mobilierului.

„Lucrările la extinderea Spitalului Orășenesc Lipova se desfășoară într-un ritm alert, zeci de muncitori ocupându-se de toate finisajele necesare, atât la interior, cât și în exterior.

A fost finalizată montarea tâmplăriei PVC, închiderile cu rigips, instalațiile electrice, termice și sanitare interioare. S-au montat de asemenea ferestrele ghilotină necesare zonelor septice, iar liftul este de asemenea finalizat, iar în curtea spitalului au fost realizate căminele și bazinele pentru pomparea canalizării menajere. Centrala termică a fost de asemenea realizată. Ritmul în care lucrările evoluează este unul incredibil, echipe de specialiști fiind prezente la fața locului pentru rezolvarea tuturor detaliilor necesare, constructorul asigurându-ne că lucrările vor continua conform graficului de lucrări stabilit și vor ajunge la final, la termenul prevăzut, cel mai probabil până în vara acestui an, vom avea spitalul pregătit pentu recepția finală”, a spus primarul orașului Lipova – Iosif Mircea JICHICI.

Viitorul spital al Orașului Lipova se va finaliza conform proiectului, în termenul stabilit, în prima jumătate a anului 2020. Noul Spital Orășenesc Lipova va deservi 60.000 de cetățeni de pe Valea Mureșului. Investiția se ridică la 5,6 milioane de euro (valoarea licitată), fiind finanțat din fonduri guvernamentale, de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții.