Reprezentanţii delegaţiei din Saarland – Germania au sosit și în acest an la Lipova pregătiţi cu o mulţime de cadouri şi pachete cu dulciuri pentru copiii de toate vârstele din Lipova, dar şi de pe toată Valea Mureşului.

Primirea oficială a delegaţiei germane, în fruntea căreia a fost ca de fiecare dată bunul şi vechiul prieten al oraşului Lipova, Willi Gehring, a fost asigurată şi pregătită de Mircea Jichici – primarul Oraşului Lipova, care a fost alături de delegaţia germană din prima zi de când a sosit şi până la plecare.

Colindele româneşti au sunat şi de această dată pentru oaspeţii mult aşteptaţi în fiecare an la Lipova în prag de sărbătoare, vechii prieteni germani ai oraşului care vin necontenit, an de an, de peste 25 de ani și de fiecare dată ei vin cu un scop măreţ – acela de a aduce o bucurie şi un zâmbet în sufletul copiilor din oraşul Lipova şi de pe Valea Mureşului.

Încă din prima zi, după ce au ajuns la Lipova, reprezentanţii delegaţiei germane au început pregătirile pentru împărţirea pachetelor, aduse din Germania pentru toţi copilaşii din Lipova şi din satele şi comunele de pe Valea Mureşului. După ce pachetele au fost toate descărcate şi pregătite, delegaţia germană alături de prietenii lor din Lipova au plecat la drum, să împartă cele câteva mii de pachete pregătite.

În total au fost împărţite câteva mii de pachete cu dulciuri şi alte ajutoare, toate acestea fiind dedicate copiilor din grădiniţele, şcolile şi casele de copii din Lipova, precum şi copiii din satele şi comunele de pe toată Valea Mureşului.

Prietenia germano-română, dintre orașele Lipova și Saarland, dăinuie de peste 25 de ani, prietenii germani aduc an de an, în prag de sărbatoare zâmbetul pe chipul a sute de copii din orașul Lipova, dar și a celor din localitățile de pe Valea Mureșului. 

Vreau să mulțumesc în mod special prietenilor din Germania, care de mai bine de douăzeci de ani nu ne-au uitat și care aduc bucuria pe chipul unor copii care poate doar prin prisma lor zâmbesc și ei de Crăciun. De asemenea, vreau să mulțumesc tuturor celor care ne-au încântat cu colindele lor – copiilor și tinerilor care formează „Ansamblul de cântece și dansuri populare Lipovana“, coordonați de familia Ursulescu Florin și Valeria și domnului Adi Brîncoveanu“, a declarat Iosif Mircea JICHICI, primarul orașului Lipova.

Pe lângă toate aceste lucruri minunate care au ajuns acolo unde trebuia, adică la copilaşi, acţiunea derulată a adus, ca în fiecare an şi speranţa că această prietenie româno-germană, cu un scop atât de frumos la mijloc, cu o istorie atât de frumoasă va dăinui mulţi ani de acum înainte şi multe Sfinte Sărbători de Crăciun vor fi petrecute aşa, în aceeaşi formulă, împreună, prietenii români şe germani care formează acest minunat CERC  DE  PRIETENIE  ROMÂNO-GERMAN.

„Pe această cale şi cu o astfel de ocazie specială, doresc să transmit tuturor, în numele meu şi în numele Primăriei Oraşului Lipova, Sărbători fericite şi luminoase alături de cei dragi, sănătate, bucurii, belşug şi noroc în toate, iar Noul An să îi găsească fericiţi, cu sufletele pline de iubire şi speranţă! Crăciun Fericit şi un An Nou Fericit tuturor! Aşa cum au fost spuse şi în cadrul întâlnirii de la Primăria Oraşului Lipova, urările pentru Sărbătoarea Crăciunului sunt transmise, cu această ocazie, tuturor copiilor, dar şi adulţilor, tuturor locuitorilor oraşului Lipova, în două limbi diferite, dar cu aceeaşi semnificaţie sinceră şi profundă, aşadar vă spunem din suflet:  «Crăciun Fericit!» şi «Frohe Weihnachten!», a mai spusIosif Mircea JICHICI, primarul orașului Lipova.