Proiectul Reabilitarea infrastructurii rutiere pe străzile 9 MAI, CRUCII,  CLOȘCA, HORIA, MIRON COSTIN, MĂRĂȘEȘTI, OITUZ  și ȘTEFAN  CEL MARE“,  al cărui contract de lucrări a fost semnat în vara anului curent, iar lucrările au fost demarate conform condițiilor prevăzute cu firma constructoare, în luna octombrie  a acestui an, se află în plină desfășurare, primele două străzi reabilitate fiind deja la final de lucrări.

Străzile Ștefan cel Mare și 9 Mai, primele străzi din amplul proiect de reabilitare, pe care echipele firmei constructoare au demarat lucrările, au ajuns la final de lucrări, fiind deja asfaltate, vremea foarte caldă din ultimele săptămâni fiind cel mai important factor care a ajuta echipele de constructori să evolueze atât de rapid și să reușească să finalizeze în scurt timp aceste două prime străzi.

Lucrările realizate pe aceste străzi au fost unele complexe, curpinzând toate etapele necesare, astfel încât rezultatul final să fie unul frumos, de înaltă calitate, iar străzile, care la începutul lunii decembrie aveau o imagine nu tocmai bună, fiind într-un stadiu destul de avansat de degradare, au în prezent o imagine cu totul nouă, modernă, devenind astfel străzi noi și ușor accesibile, fără gropi, noroi și alte aspecte de acest gen, care îngreunau până nu demult circulația rutieră și pietonală pe aceste străzi.

În continuarea acestor străzi, vor urma și celelalte șase cuprinse în proiect, pe acestea urmând a fi demarate lucrările încă de la începutul anului viitor, iar atât cât vremea va permite, se va interveni și se va acționa, astfel încât în cel mai scurt timp posibil, acest proiect atât de amplu să ajungă la final și toate străzile prevăzute să primească noua imagine într-un timp cât mai scurt posibil.

„Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru vremea bună pe care o avem. Astfel am reușit, în plină luna decembrie, să turnăm asfaltul pe strada 9 Mai și pe strada Ștefan cel Mare. În cazul în care, vremea ne va permite, după sărbatorile de iarnă vom continua cu celelalte șase străzi cuprinse în acest proiect. Având în vedere discuțiile apărute în ultima vreme pe rețelele de socializare, cu privire la o porțiune unde astfaltul nu e de calitate, vreau să-i asigur pe cetățeni că nu se va plăti niciun leu până când lucrarea nu va fi la stardardele prevăzute în contract. Acea porțiune va fi refăcută de constructor, pe cheltuiala proprie. Reamintesc că din acest pachet de străzi fac parte străzile: 9 Mai, Crucii, Cloșca, Horia, Miron Costin, Mărășești, Oituz și Ștefan cel Mare. Doamne Ajută !!!”, a transmis Iosif Mircea JICHICI – Primarul Orașului Lipova.

Conform proiectului, sunt prevăzute lucrări de reabilitare, asfaltare, vor fi amenajate trotuare. Este vorba de străzi în pantă, străzi greu accesibile, străzi cu pavaj foarte vechi, care nu au fost asfaltate niciodată și ca urmare a introducerii rețelei de apă și canal din ultimii ani, starea lor actuală este una precară. Odată cu finalizarea lucrărilor, toate aceste străzi vor primi o imagine cu totul nouă, pe care accesul și circulația se va realiza în cele mai bune și moderne condiții.

Proiectul Reabilitarea infrastructurii rutiere pe străzile 9 MAI, CRUCII,  CLOȘCA, HORIA, MIRON COSTIN, MĂRĂȘEȘTI, OITUZ  și ȘTEFAN  CEL MARE“ are o valoare totală de peste 5,5 milioane de lei, fiind finanțat de Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală.