E oficial: Şoimii Lipova se întoarce acasă, din vara lui 2020, după patru de ani de aşteptare! Noul stadion modern al “şoimilor” e gata, dar mai trebuie parcursă etapa de însămânţare a gazonului, care are nevoie de câteva luni pentru a-şi urma procesul natural. Fără să forţeze lucrurile, cei din conducerea Lipovei sunt nerăbdători să revină pe propria arenă: „Săptămâna viitoare începe însămânţarea şi în mod normal în primăvara lui 2020 ar trebui să avem un gazon frumos. Este timp suficient să se prindă iarba şi să avem o suprafaţă de joc de calitate. Cert e că din vara anului viitor, cel mai târziu, ne întoarcem acasă, abia aşteptăm să jucăm în faţa suporterilor noştri. Stadionul e omologat şi pentru Liga a II-a, are 1.500 de locuri, nocturnă de 1200 de lucși și un teren de joc prevăzut cu țevi de drenaj și instalații de irigare-udare. Investiţia s-a ridicat undeva la suma de 1 milion de euro şi a fost suportată în mare măsură, de Compania Naţională de Investiţii”, ne-a declarat preşedintele echipei de fotbal, Radu Pop.

Radu Pop: “Am ajuns unde ne e locul”

În ceea ce priveşte echipa de Liga a III-a, Pop se declară mulţumit şi are mare încredere în jucători şi staff tehnic, în frunte cu antrenorul Flavius Sabău.

După un început ceva mai ezitant, Şoimii Lipova a revenit spectaculos, iar după o serie remarcabilă de rezultate pozitive, a ajuns pe podiumul din C4, cu 22 de puncte.„Eu eram mulţumit şi la începutul campionatului, mai precis după primele şase etape, pentru că echipa arăta bine, aveam un joc legat, doar că pur şi simplu nu intra mingea în poartă. Dar, treptat, au venit şi rezultatele şi am ajuns acolo unde ne e locul. Chiar am spus, după meciul cu Crişul, că nu vom mai pierde niciun meci până la finalul anului! În acelaşi timp, vreau să punctez că echipa e într-un proces de întinerire, iar acest campionat e unul de tranziţie. Mai avem două meciuri în 2019, acasă cu Cărbuneştiul şi în deplasare la Filiaşi. Chiar dacă jucăm vineri cu ultima clasată, trebuie să fim atenţi şi serioşi, pentru că au încurcat câteva echipe. Obiectivul, în acest sezon, e o clasare pe locurile 2-5, cred că acolo ne e locul în acest moment”.

Juniorii au obiective importante

Radu Pop are ambiţii mari şi cu sectorul juvenil, iar obiectivele sunt deja trasate: „Ne mai propunem, în acest sezon, să promovăm cu echipa de Liga a V-a. Este formată din juniorii de la prima echipă, plus alți cinci jucători de la juniorii A1, la care se adaugă câţiva seniori din vechea gardă a Lipovei. De ea se ocupă Claudiu Trif, împreună cu Mădălin Mihuța, supervizați de Flavius Sabău. De asemenea, vreau să ne clasăm cât mai sus cu juniorii A1, pentru că avem mulţi copii de viitor”. Revenind la Liga a III-a, Şoimii Lipova dispută vineri, de la ora 14, ultimul meci pe teren propriu din acest an, la Pâncota, iar echipa e decisă să confirme, cu o nouă victorie, seria excelentă ce avea să debuteze la început de octombrie. De atunci, din etapa a 7-a din C4, “şoimii” au bifat cinci victorii şi două egaluri! Iar şirul trebuie să continue…