Directorul de investiții din cadrul CNI (Compania Națională de Investiții), Adrian CEFALAN, a realizat, marți, 17.09. a.c., o vizită de lucru pe șantierul noului spital din Orașul Lipova, pentru a verifica stadiul și modul în care sunt desfășurate lucrările.

Alături de primarul Orașului Lipova – Iosif Mircea JICHICI, acesta s-a deplasat la locul unde se construiește noul spital, pentru a realiza toate verificările necesare.

În urma vizitei și discuțiilor purtate, primele concluzii transmise de reprezentantul CNI au fost dintre cele mai bune, constatându-se faptul că lucrările se află într-un stadiu foarte avansat, acestea fiind chiar peste nivelul  graficului prevăzut, conform proiectului. 

De asemenea, directorul de investiții al CNI s-a declarat foarte mulțumit, atât de eficiența dovedită de echipele de muncitori, precum și de modul în care constructorul a realizat totul până în prezent, lucrările fiind de o înaltă calitate.

Conform concluziilor prezentate în urma acestei vizite, în acest ritm, în care s-a desfășurat totul până în prezent, Spitalul Orășenesc Lipova se va finaliza conform proiectului, în termenul stabilit, începutul anului 2020 urmând să aducă lipovanilor și locuitorilor din localitățile de pe Valea Mureșului un nou spital. 

Viitorul spital al Orașului Lipova va deservi 60.000 de cetățeni de pe Valea Mureșului. Investiția se ridică la 5,6 milioane de euro (valoarea licitată), fiind finanțat din fonduri guvernamentale, de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții.

„Lucrările pentru noul spital al Lipovei avansează mult mai repede decât ne-am fi așteptat, echipele de muncitori prezente pe șantier având un ritm de muncă foarte susținut, iar rezultatele sunt vizibile, noul spital având o altă imagine de la o săptămână la alta.

În urma vizitelor repetate, la fel cum a fost și cea din data de 17.09. a.c., realizată de directorul Companiei Naționale de Investiții, s-a constatat faptul că lucrările avansează în fiecare zi, fiind unele de cea mai bună calitate. Constructorul ne asigură că va continua ritmul susținut ca și până acum, iar rezultate vor fi vizibile pentru toți. Lucrarea este una de anvergură atât din punct de vedere al resurselor materiale, cât și al resurselor umane. Avem încredere în constructorul noului spital că-și va finaliza lucrarea cu succes. Amintim că se lucrează la aproape toate cele 421 de încăperi conform graficului de lucrări. Să nu uităm că în orașul Lipova se construiește singurul spital la standarde europene din Vestul țării. Este o mândrie a administrației actuale, că va putea oferi servicii medicale la cele mai înalte standarde locuitorilor orașului Lipova cât și localităților limitrofe. Este vorba de o investiție de aproximativ 5 milioane de euro, derulată de Primăria Lipova, cu finanțare guvernamentală, obținută prin Compania Națională de Investiții. Sper să finalizăm cât mai repede acest obiectiv deosebit de important pentru Lipova, dar și pentru Valea Mureșului“, a declarat primarul orașului Lipova – Iosif Mircea JICHICI.