Clădirea noului spital din Lipova, o investiție în valoare de 5 milioane de euro, din fonduri guvernamentale, a cărei construcție a fost demarată în cursul anului trecut, a prins contur, lucrările la această construcție apropiindu-se în ritm alert de final.

Noul spital din Lipova se ridică văzând cu ochii, de la o zi la alta. Primarul Mircea Jichici se declară extrem de mulțumit de modul în care se desfășoară lucrurile și spune că, dacă firma care a câștigat licitația va lucra în același ritm, până la sfârșitul anului spitalul ar putea fi finalizat.

„Noul spital al Lipovei prinde din ce în ce mai mult contur. Este vorba de o investiție de aproximativ 5 milioane de euro, derulată de Primăria Lipova, cu finanțare guvernamentală, obținută prin Compania Națională de Investiții. Lucrurile se mișcă neașteptat de bine, clădirea a fost ridicată, iar acum se lucrează la partea de finisaje interioare și exterioare. Sper să finalizăm cât mai repede acest obiectiv deosebit de important pentru Lipova, dar și pentru Valea Mureșului.

Lucrările la noul spital avansează în fiecare zi, iar în urma vizitelor repetate am observat acest lucru. Constructorul ne asigură că va continua ritmul susținut ca și până acum, iar rezultate vor fi vizibile pentru toți.

Lucrarea este una de avergură atât din punct de vedere al resurselor materiale cât și al resurselor umane. Avem încredere în constructorul noului spital că-și va finaliza lucrarea cu succes. Amintim că se lucrează la aproape toate cele 421 de încăperi conform graficului de lucrări. Să nu uităm că în orașul Lipova se construiește singurul spital la standarde europene din Vestul țării. Este o mândrie a administrației actuale, că va putea oferi servicii medicale la cele mai înalte standarde locuitorilor orașului Lipova cât și localităților limitrofe”, a declarant primarul orașului Lipova – Iosif Mircea Jichici.

Prin acest proiect, la Lipova se va face extinderea spitalului actual și dotarea acestuia. Practic, va fi un corp nou de clădire, în formă de L, care va fi legat de cel vechi printr-o pasarelă.

Spitalul va beneficia de secții de chirurgie, obstetrică-ginecologie, dar și un compartiment de primire urgențe, reanimare, respectiv relocarea secțiilor de pediatrie și medicină internă, din clădirea maternului, pentru a nu se mai plăti chirie, ceea ce este extrem de important pentru Lipova, dar și pentru Valea Mureșului. Spitalul va avea o bază de tratament ultramodernă pentru pacienții cu patologie locomotorie și cardiovasculară.

Viitorul spital al Orașului Lipova va deservi 60.000 de cetățeni de pe Valea Mureșului. Investiția se ridică la 5,6 milioane de euro (valoarea licitată), fiind finanțat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții.