Proiectul educațional „VACANȚA LA MUZEU” a poposit Joi, 25 iulie, orele 11.00-13.00, în Casa SEVER BOCU din Lipova, azi Muzeul orașului din cadrul Complexului Muzeal Arad.

Atelierul pentru copii (10-12 ani) „Țesăturile românești din colecția Marilinei Bocu” a fost gândit ca o activitate de pedagogie muzeală prin care copiii să aibă ocazia să descopere valorile de patrimoniu de pe Valea Mureșului, expuse acum în muzeu, dar și povestea vieții Marilinei Bocu, soția „ministrului Banatului” Sever Bocu, apropiată a familiei regale și fondatoarea primului muzeu etnografic din Lipova în perioada interbelică. 

Atelierul a fost organizat la Muzeul Orașului Lipova cu sprijinul Complexului Muzeal Arad, parteneri în desfășurarea acestei activități de la fiind și de această dată Casele de tip familial din Lipova/ DGASPC Arad, la atelier fiind invitați să participe, în primul rând, copiii ocrotiți de DGASPC Arad. 

Corina Dubestean – din partea Muzeului Orașului Lipova și Adelina Stoenescu – din partea Complexului Muzeal Arad au fost gazdele atelierului desfășurat la Muzeul Orașului Lipova. Cele două gazde i-au așteptat cu drag pe cei mici și au fost alături de toți copiii care au trecut pragul muzeului lipovan, asigurându-se că fiecare dintre copii a ajuns, după cum au spus chiar ele, „să  deschidă cufărul cu comori al Casei SEVER ȘI MARILINA BOCU din orașul Lipova !” .