Cercul „Atelierul Fanteziei” din cadrul Clubului Copiilor Lipova a început cea de-a doua jumătate a anului 2019 în forţă, cu noi concursuri, atât naționale, cât și internaționale, care le-au adus echipelor participante, pe lângă experienţele şi activităţile frumoase la care au luat parte, premii şi rezultate foarte bune, pe măsura talentului şi implicării de care au dat dovadă.

1.Concursul Național de Protecție a Mediului „Și gestul tău contează”, ediția a XIII-a, Botoșani

Cercul Atelierul Fanteziei din cadrul Clubului Copiilor Lipova a participat, în perioada 23.05 – 26.05 2019, la Concursul Național de Protecție a Mediului „Și gestul tău contează”, ediția a XIII-a, inclus în C.A.E.N. cu finanțare M.E.N., poz. 88, organizat de Palatul Copiilor Botoșani și Asociația „Papucul doamnei” Botoșani, concurs desfășurat în Tabăra Agafton, județul Botoșani.

Prin reprezentanții săi la Botoșani, Cercul „Atelierul Fanteziei” din cadrul Clubului Copiilor Lipova s-a calificat în prima etapă cu elevele: Gheorghieș Maricica – premiul III, Crișan Mara – premiul III și Vesa Raluca – mențiune.

La cea de a doua etapă, organizată cu participarea directă a concurenților, orașul Lipova a fost reprezentat de un echipaj format din elevele Crișan Mara și Vesa Raluca, cele două eleve fiind însoțite la Botoșani de profesoara coordonatoare Camelia Iordache, care le este mereu aproape, în final fiind obținut premiul II  la traseul aplicativ.

În cadrul acestei etape au avut loc o serie de activități, precum: seminar, vizite documentare, traseu ecoturistic-concurs, jocuri/aplicații practice, atelier de lucru, activități demonstrative cu aplicabilitate în teren;

  • Concursul Naţional de Ecologie, Ecoturism şi Protecţia Mediului „Floare de lotus“, ediția a XIX-a, Oradea

Unul dintre concursurile verii, la care copiii din cadrul Atelierului Fanteziei sunt nelipsiţi, a fost și în acest an  Concursul Naţional de Ecologie, Ecoturism şi Protecţia Mediului „Floare de lotus“, în acest an ajungând la ediţia cu numărul XIX .

Acest concurs este cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale ale Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pentru anul 2019 – domeniul ecologie și protecția mediului, poz. 96, fiind organizat de Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, în parteneriat cu Agenția de Management al Destinației Bihor și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor, precum și Agenția de Protecția Mediului Bihor.

Copiii lipovani de la Cercul „Atelierul Fanteziei” au participat la cea de-a doua etapă a acestui concurs, etapăorganizată la Oradea, în perioada 16.06 – 19.06.2019 și având ca temă „Natura – sursă de inspirație și sănătate”, fiind însoțiți de profesoara lor coordonatoare Camelia Iordache.

În urma primei etape, Cercul „Atelierul Fanteziei” – Clubul Copiilor Lipova s-a calificat pentru următoare etapă, prin copiii: Crișan Mara – premiul I, Suciu Amalia – premiul I, Csapo Raisa -premiul II și Păcurariu Daria – premiul I.

La atelierul de lucru și secțiunea ecoturism, desfășurate în a doua etapă a concursului, cu participare directă a copiilor, au participat elevele Crișan Mara și Vesa Raluca care au obținut două premii I, unulpentru secțiunea Ecoturism.

Cu ocazia participării la acest concurs și în urma rezultatelor foarte bune obținute, copiii au fost recompensați cu o surpriză din partea profesoarei lor coordonatoare – Camelia Iordache, aceștia având ocazia să viziteze Rezervația Geologica Tășad, Peștera Unguru Mare, Valea Crișurilor, obiective turstice de care copiii s-au bucurat foarte mult.

  • Concursul Internațional de Arte Vizuale „Structură și culoare”, ediția a XIV-a, Iași

Un alt concurs, cel de-al 3-lea, de data aceasta cu participare internațională, concurs la care copiii lipovani din cadrul Cercului ”Atelierul Fanteziei” – Clubul Copiilor Lipova au participat tot în luna iunie, în perioada 17.06 – 19.06.2019, a fost Concursul Internațional de Arte Vizuale „Structură și culoare”, ediți a XIV-a, fiind organizat de Palatul Copiilor Iași și cuprins în C.A.E.N. 2019 cu finanțare M.E.N., anexa 7, poz.35 .

Concursul de la Iași a avut de asemenea două etape, în cadrul cărora, Cercul Atelierul Fanteziei” – Clubul Copiilor Lipova, a avut următoarele participări și premii:

  • Etapa 1:  s-au calificat și au fost premiați Haldea Alida -premiul I, Vețan Elisa – premiul II și Crăciun Lukas – premiul II
  • Etapa 2: la participarea directă a luat parte eleva Haldea Alida, care a obținut Diplomă de Excelență.
  • Concursul Internațional „International Youth Art Exhibition”– Nova Zagora, Bulgaria

Talentul copiilor lipovani nu a fost evidențiat doar în România, lucrările celor mai talentați copii din cadrul Cercului „Atelierul Fanteziei” – Clubul Copiilor Lipova, ajungând și dincolo de granițele țării, în Bulgaria.

Dintre lucrările transmise în Bulgaria de către profesoara coordonatoare a acestui cerc, prof. Camelia Iordache, șapte au fost selecționate și au intrat în concursul internațional „International Youth Art Exhibition”, concurs organizat de Nova Zagora Asociation și Duga Art Studio, la Nova Zagora – Bulgaria, în luna iunie a acestui an.

În urma deliberării, Cercul Atelierul Fanteziei de la Clubul Copiilor Lipova a obținut patru premii speciale:  elevii Claudiu Sadoschi, Silvia Lung, Adelina Buha și Olimpia Ghelzinger.

Aceste concursuri și premii prezentate sunt doar câteva dintre toate cele la care acești copii, care formează Cercul „Atelierul Fanteziei” din cadrul Clubului Copiilor Lipova, au participat și au ajuns pe podiumul final.

Experienţa unui nou concurs este mereu binevenită şi mult aşteptată de copii, pentru că fiecare astfel de ocazie le aduce copiilor de la Cercul Atelierul Fanteziei câte un nou premiu, noi cunoştinţe, noi zone de vizitat în ţară, cu diverse tematici, unde ei au ocazia la fiecare participare să-şi dovedească abilităţile extraordinare şi imaginaţia fără limite.