Conform adresei MDRAP (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice) nr. 98286/22.07.2019, înregistrată la Primăria Orașului Lipova, se aduce la cunoștință,  aprobarea finanțării pentru obiectivul de investiții: „REABILITAREA  INFRASTRUCTURII  RUTIERE PE STR. GENERAL  PETRESCU, STR.CUZA VODĂ, STR. V. ALECSANDRI, STR. 1 DECEMBRIE, STR. MEȚIANU, STR. M. VITEAZU, STR. VIILOR, STR. MUREȘ, STR. M. EMINESCU, STR. SARMISEGETUZA, STR. I. TUDUCESCU, STR. CALEA  TIMIȘORII, STR. A. VÂNĂTU, STR. E. CHIRIȚĂ,  STR. ZORILOR,  STR. CLUJULUI, STR. PIAȚA DECEBAL,  STR. LUGOJULUI și STR. E. MURGU”. Acest proiect beneficiază de finanțare în cadrul PNDL  2017-2020 (Programul Național pentru Dezvoltare Locală), acesta fiind ultimul pachet de străzi din Lipova, care necesită o reabiliatre a infrastructurii.

Proiectul are o VALOARE TOTALĂ de 7.057.936,00 lei – bani guvernamentali, proveniți de la bugetul de stat.

„Este foarte important de menționat următoarele informații: deoarece acest pachet de străzi a fost propus spre finanțare încă din anul 2016, str. Piața Decebal și parte din str. Gen. Petrescu au fost deja reabilitate, urmând ca pentru aceasta din urmă (str. Gen.Petrescu), în acest ultim pachet, să se finalizeze și ultimul tronson cuprins între str. M. Corvin și str. M. Viteazul. Lucrările prevăzute în cadrul acestui proiect sunt lucrări complexe, în urma realizării acestora, cele 19 străzi incluse vor primi o imagine cu totul nouă și se vor asigura cele mai bune condiții pentru circulația rutieră și pietonală“, declară primarul Lipovei, Mircea Jichici. 

În curând încep lucrările de reabilitare a opt străzi din Lipova

În ceea ce privește proiectul pentru reabilitarea celorlalte 8 străzi din oraș – „REABILITAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE PE  STRĂZILE 9 MAI, CRUCII, CLOȘCA, HORIA, MIRON COSTIN, MĂRĂȘEȘTI, OITUZ și ȘTEFAN  CEL  MARE”, proiect pentru care a fost semnat contractul de finanțare în decursul lunii martie a.c. și ulterior a fost finalizată licitația si selectată firma câștigătoare, stadiul acestuia se află la nivel de PROIECT  TEHNIC, acesta fiind în faza de finalizare, lucrările urmând a fi începute foarte curând, în următoarea perioadă!