Un nou proiect mult așteptat și foarte important pentru orașul Lipova intră în linie dreaptă după ce în cursul zilei de miercuri, 15.05.2019, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru  reabilitarea a opt străzi din oraș, proiect finanțat din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. 

În urma licitației organizate, a fost desemnată câștigătoare firma SC  PORR  CONSTRUCT  SRL, care se va ocupa de lucrările pentru reabilitarea celor opt străzi.

Reprezentanții PORR  CONSTRUCT, prezenți la Lipova, pentru semnarea contractului, în urma discuțiilor purtate cu Iosif Mircea Jichici, primarul orașului Lipova, au asigurat administrația locală de faptul că lucrările vor fi demarate în cel mai scurt timp posibil și acestea vor fi realizate în cele mai bune și sigure condiții, dar mai ales faptul că vor fi finalizate în termenul prevăzut.

Proiectul „REABILITAREA  INFRASTRUCTURII  RUTIERE  PE STRĂZILE  9 MAI, CRUCII,  CLOȘCA, HORIA, MIRON COSTIN, MĂRĂȘEȘTI, OITUZ  ȘI  ȘTEFAN  CEL MARE” are o valoare totală de peste 5,5 milioane de lei, fiind finanțat de Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Lucrările prevăzute în cadrul acestui proiect sunt lucrări complexe, care vor oferi celor opt străzi o nouă imagine. 

„Străzile se vor asfalta și vor fi amenajate trotuare. Este vorba de străzi în pantă, străzi greu accesibile, străzi cu pavaj foarte vechi, care nu au fost asfaltate niciodată și ca urmare a introducerii rețelei de apă și canal din ultimii ani, starea lor actuală este una precară. Pavajul existent, un pavaj din piatră brută realizat de sute de ani a dispărut de-a lungul timpului,  momentan starea acestor străzi fiind una deloc ușoară sau benefică pentru cetățenii orașului, în special pentru cei care locuiesc în aceste zone.

În urma proiectului se reabilitare, realizat cu bani guvernamentali, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, cele opt străzi incluse vor primi o imagine cu totul nouă și se vor asigura cele mai bune condiții pentru circulația rutieră și pietonală. Vreau și pe această cale să mulțumesc parlamentarilor PSD Arad pentru întreg sprijinul acordat pentru ca Lipova să beneficieze de această investiție”, a transmis primarul orașului Lipova, Iosif Mircea Jichici.