Ministerul Sănătății va aloca 10 milioane de lei spitalelor arădeane pentru achiziție de aparatură și echipamente medicale.

Sorina Pintea ministrul Sănătății s-a aflat la începutul lunii aprilie la Arad, unde a vizitat mai multe unități sanitare. Ministrul Sănătății a fost însoțită de prefectul județului,  Florentina Horgea, precum şi de Mihai Fifor,  senator şi deputaţii Dorel Caprar, Florin Tripa şi Adrian Todor.

„Până în prezent, am alocat 6 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură a spitalului județean şi unităților din Ineu, Sebiş şi Lipova. Pentru că este nevoie de echipamente moderne în vederea creșterii calității actului medical și a dezvoltării de noi servicii medicale vom suplimenta această sumă cu încă 4 milioane de lei. Aștept propunerile dumneavoastră pentru aceste noi investiții. Anul acesta, bugetul Sănătății este unul istoric care permite derularea de investiții și introducerea de programe noi”, a declarat Sorina Pintea în timpul unei conferinţe de presă.

În cursul vizitei, ministrul Sănătății a discutat și cu personalul medical din spitalul județean, reprezentanții DSP, CNAS şi autoritățile locale despre nevoile sistemulului de sănătate din județ.

Și orașul Lipova a avut onoarea să primescă, joi, 04.04.2019, vizita doamnei ministru al Sănătății, Sorina Pintea. Vizita de lucru a fost realizată în contextul construcției noului spital din Lipova, investiție derulată prin CNI, care se ridică la o valoare de peste 5 milioane de euro și urmează a deservi peste 60 000 de locuitori de pe toată Valea Mureșului. 

„Principalul obiectiv al acestei vizite la Lipova a vizat identificarea celor mai importante nevoi pentru ca această investiție odată finalizată să fie funcțională, iar specializările de aici și dotările necesare a fi asigurate pentru toate secțille medicale nou create în acest spital, să fie cele potrivite, conforme și întocmai cu nevoile locuitorilor din zona orașului Lipova și a Văii Mureșului care urmează a beneficia de această nouă investiție. Am primit asigurări din partea doamnei Pintea că ne va sprijini cu tot ce e necesar pentru ca spitalul să fie dotat la standard europene“, a declarat primarul Mircea Jichici.

La discuțiile purtate de ministrul Sănătății și primarul orașului Lipova – Iosif Mircea Jichici, au fost prezenți reprezentanți ai Instituției Prefectului Județului Arad – doamna prefect Florentina Horgea și subprefect – Vasilică Damian, precum și Mihai Fifor – senator, Dorel Căprar – deputat, Florin Tripa – deputat, Adrian Todor – deputat, reprezentanți ai Consiliului Local Lipova, reprezentanți din conducerea Spitalului Orășenesc Lipova și medici din cadrul acestui spital. Așa cum sublinia și primarul Mircea Jichici, concluziile au fost unele foarte optimiste, Administrația Locală a Orașului Lipova fiind asigurată de toată susținerea din partea Ministerului Sănătății, în ceea ce privește finalizarea acestui proiect, dotarea la cele mai înalte standarde și funcționarea noului spital în cele mai bune condiții și cu cei mai bine pregătiți specialiști în specializările care vor exista în cadrul noului Spital Orășenesc Lipova.