Participarea la unele dintre cele mai mari competiții internaționale a adus în ultimii ani din ce în ce mai multe premii copiilor talentați din cadrul Cercului „Atelierul Fanteziei“ – Clubul Copiilor Lipova, coordonați de prof. Camelia Iordache.

Acest nou an școlar a început pentru acești copii deosebiți cu premii de podium sosite din India și Japonia, iar acum acestora le urmează noi premii, proaspăt ajunse la Lipova, în mâinile și sufletele copiilor, tocmai de la Riga din Letonia, acolo unde anual se desfășoară unul din cele mai importante concursuri internaționale, la care copiii lipovani participă cu mare elan, nerăbdare și încredere deplină de fiecare dată, iar din câte se pare, rezultatele sunt pe măsura implicării și talentului lor desăvârșit.

International Exhibition-Conference of Children’s and Youth Artistic Creativity – ” Triple Sun” – Riga,  Letonia

Competiția internațională, International Exhibition-Conference of Children’s and Youth Artistic Creativity, desfășurată sub denumirea Triple Sun, a avut loc la RIGA, în Letonia,  fiind vorba despre o competiţie cu tradiție, recunoscută la nivel internațional, o competiție de mare anvergură, cu participarea mai multor state, cu mii de lucrări, printre care au fost expuse şi au intrat în concurs şi lucrările reprezentative ale  țării noastre, mai exact ale orașului Lipova și toate acestea datorită unor copii talentați, a căror muncă, creativitate și originalitate au dus numele orașului Lipova, al țării și al părinților și profesorilor lor în lume, de această dată ajungând la Riga în Letonia.

Miile de lucrări sosite pentru competiția de la Riga din zeci de țări participante, din întreaga lume, au avut printre ele câteva lucrări ale Clubului Copiilor din Lipova – România, lucrări care se pare au atras atenția în mod special, reușind să ajungă în final, pe lista lucrărilor cu PREMII SPECIALE.

Astfel că, în urma departajării, Cercul ”Atelierul Fanteziei” din cadrul Clubului Copiilor Lipova a obţinut în LETONIA:

      –  2  PREMII  SPECIALE, prin elevele CRIȘAN MARA și GHEORGHIEȘ MARICICA

Așa cum a fost în cazul fiecărei competiții de renume mondial la care acești copii au participat, rezultatele obținute în urma unor astfel de competiții nu sunt altceva decât rezultatele orelor nenumărate de muncă asiduă, a talentului înnăscut și a dedicării totale activităților pe care acești copii extraordinari le îndrăgesc cu adevărat și le realizează din inimă.

Toate aceste premii, la fel ca și cele din anii anteriori, au fost și vor fi mereu motive de reală bucurie și mândrie, în primul rând pentru copii, dar și pentru profesori și părinți.

„Tuturor copiilor, atât celor premiaţi în urma competițiilor cât şi celorlalţi din cadrul Atelierului Fanteziei, le transmit tot respectul și mândria mea, îi felicit din suflet pentru toată munca pe care o depun zi de zi, pentru dragostea cu care lucrează și din care rezultă adevărate opere de artă, pentru ceea ce obțin în final în urma muncii depuse, și reușesc să ne facă atât de mândri, iar  pentru planurile viitoare, nu pot decât să le doresc multă putere de muncă, creativitate la cote maxime, orginalitate în idei și în ultimul rând cât mai multe victorii și locuri pe podiumurile internaționale în această artă – arta creației și a imaginației fără limite“, a transmis Camelia Iordache, prof. coordonator ai acestor talentaţi copii.