„Vestitorii Primăverii”, evenimentul-tradiție, pregătit cu sufletul la gură de copiii din cadrul Clubului Copiilor Lipova, nu a întârziat să ajungă în fața publicului nici în acest an, aducând odată cu el vestea sosirii primăverii, a unui nou sezon, un nou anotimp, care nu aduce altceva decât voie bună, energie, poftă de viață și activități care mai de care mai diverse.

Primăvara a fost astfel sărbătorită aşa cum merită acest anotimp, mult așteptat în fiecare an, în special de cei mai mici dintre cetățeni. Micuţii de la Clubul Copiilor Lipova au știut dintotdeauna cel mai bine să exprime această bucurie și să spună „Bun venit primăvară!”, în fiecare an, în luna martie, sub atenta coordonare a profesorilor, ei pregătind un spectcol desăvârșit de dans, creație și cântece, prin care arată în cel simplu și sincer mod ce înseamnă bucuria adevărată în fața unei noi primăveri, a unui nou început.

Cercurile „Atelierul Fanteziei” (coodonator, prof. Camelia Iordache) și Muzică vocal-instrumentală (coordonator, prof. Codrin Drăgoi), alături de zecile de copilași care își desfășoară activitatea aici, nu au lăsat nici în acest ca sosirea primăverii să treacă nesărbătorită, pregătind în cel mai mic detaliu un nou eveniment „Vestitorii Primăverii” pentru orașul Lipova.

Începutul primăverii este unul din momentele preferate ale copiilor, ei având ocazia de a pune în practică tot ceea ce iubesc cel mai mult să facă şi învaţă cu mare dăruire şi pasiune în orele petrecute la Clubul Copiilor în cadrul cercurilor din care fiecare copil face parte.

Evenimentul Vestitorii Primăverii din acest an a avut loc joi, 14 martie, începând cu ora 17:00, la Centrul Recreativ Orășenesc Lipova.

Pentru că evenimentul a avut loc după data de 8 martie, când a fost sărbătorită Ziua Internațională a Femeii, la fel ca și în anii anteriori, micuții au pregătit un eveniment 2 în 1, sărbătorindu-și cu această ocazie și mămicile, care au fost alături de ei la desfășurarea evenimentului.

La evenimentul din acest an au participat copii alături de părinți și profesorii lor, din cadrul cercurilor: „Atelierul Fanteziei” – prof. Coord. Camelia Iordache și Cercul de Muzică Vocal-Instrumentală – prof.coord. Codrin Drăgoi.

Spectacolul desfăşurat în sala de evenimente a Centrului Recreativ Orăşenesc Lipova a prezentat totul într-un cadru foarte vesel, colorat şi cu multă energie transmisă pentru toți spectatorii prezenți, programul pregătit de organizatori pentru această ediţie fiind unul foarte variat și frumos, cu multe cântece și bună dispoziție la pachet.

Programul evenimentului „Vestitorii Primăverii” – 14 Martie 2019, a conţinut următoarele MOMENTE :

– Spectacol „Vestitorii primăverii” şi atelier creativ „Ce pot face patru, şase sau opt mâini dibace” – Ediția VIII; atelier creativ pentru părinţi şi copii – cuprins în Calendarul evenimentelor cultural sportive al Primăriei Oraşului Lipova – coordonator prof. Iordache Camelia.

– recital de cântece, chitară și voce – minirecital Rancu Sebastian și Cioanca Cloșcă Ionela, coordonator instructor Drăgoi Codrin.

Atelierul creativ „Ce pot face patru, şase sau opt mâini dibace“  – Ediția cu numărul 8

În acest an, atelierul creativ „Ce pot face patru, şase sau opt mâini dibace”, coordonat de prof. Camelia Iordache – Cercul „Atelierul Fanteziei”, devenit deja o tradiţie în ultimii ani, a ajuns la ediţia cu numărul 8.

Startul acestei tradiţii a fost dat cu ani în urmă, când s-a dorit ca sosirea primăverii să fie marcată prin activităţi speciale, care să implice cât mai multe mâini de lucru, pentru a realiza noi creaţii artistice, potrivite acestei luni din an, dar mai ales dedicate sărbătorilor de 1 Martie – Mărţişor şi 8 Martie – Ziua Internaţională a Femeii.

Pentru atelierul creativ „Ce pot face patru, şase sau opt mâini dibace”, copii, mămici și chiar tătici s-au reunit şi în acest an pentru a forma cele mai puternice echipaje și pentru a munci împreună la cele mai frumoase creaţii artistice, realizate la patru, şase şi chiar opt mâini, dintre cele mai iscusite şi pricepute.

La fel ca de fiecare dată, mămicile, și în unele cazuri chiar tăticii, au acceptat să participe cu mare bucurie, entuziasm şi curiozitate şi să formeze cele mai puternice echipe alături de copiii lor.

Atelierul creativ din acest an a reuşit să adune 39 de echipaje formate din copii şi părinți, tema lor pentru această nouă ediţie fiind la fel ca de fiecare dată, una foarte veselă, frumoasă, dar mai ales ceva care le-a pus creativitatea şi originalitatea la mare încercare.

Echipajele participante și-au pus imaginația și creativitatea la muncă pentru a reuși în construcția unor castele din pufuleți. Materialele pe care le-au avut la îndemână și pe care le-au putut folosi au fost pufuleți și scobitori, având astfel de realizat, așa cum ziceam,  un „Castel din pufuleți ”.

Din momentul în care tema a fost anunțată și startul a fost dat, fiecare membru al echipajelor, indiferent de vârstă, și-a luat rolul în serios și a dat tot ce a putut și a știut mai bine pentru ca în final, castelul din pufuleți realizat să fie cel mai impunător. Talentul și imaginația au fost le ele acasă și de această dată, construcțiile finale reprezentând cele mai originale, avangardiste și ”comestibile” castele, perfecte pentru lumea modernă din ziua de azi.

La finalul prezentării, participanţii la atelierul creativ „Ce pot face patru, şase sau opt mâini dibace” au primit diplome și jucării, astfel, toată implicarea, creativitatea şi originalitatea lor, fiind recompensate. 

Evenimentul a fost încheiat cu mult dans, activităţi distractive, fotografii, distracție fără limite, gustări dulci și delicioase, dar cel mai de preț rezultat al evenimentului au fost, ca de fiecare dată, zâmbetele și fericirea de pe chipul fiecărui participant.

„Pe această cale, doresc să mulțumesc Primăriei Oraşului Lipova şi Comitetului de părinţi al Cercului Atelierul Fanteziei, precum și colegului meu Codrin Drăgoi, pentru tot ajutorul, implicarea și sprijinul acordat în organizarea acestei frumoase activități! Cât despre copiii care ne-au încântat cu programul artistic, nu putem spune decât un mare MULȚUMESC și să îi asigurăm că ne bucurăm să avem astfel de talente înnăscute printre noi și că suntem onorați să le fim public”, a transmis Camelia Iordache – prof. Coordonator al Cercului Atelierul Fanteziei.