În prag de mare sărbătoare, perioada care precede Sfânta Sărbătoare a Naşterii Domnului nu putea să fie marcată într-un mod mai frumos, decât cu un act caritabil de amploare, care a adus o mare fericire în sufletele celor nevoiaşi, dar şi în sufletele celor care au pus la cale totul şi au ales să dăruiască.

În preajma sărbătorilor, suntem cu toții mai aproape de nevoile celor din jur, cu atât mai mult a celor care au cu adevărat nevoie de o mână de ajutor. Suntem mai îngrijorați de problemele celor de lângă noi, mai afectați de necazul celor de lângă noi, mai bucuroși de binele celor care ne înconjoară sau pe care îi întâlnim în drumul nostru, pentru că, așa cum spunea şi marele scriitor rus Tolstoi:  „Bunătatea înfrumusețează viața, împăcând toate neînțelegerile, ea limpezește ceea ce e  încurcat, ușurează ceea ce e greu, înveselește ceea ce e trist.”

Cu fiecare sezon care a trecut, cu fiecare nou an care a început sau s-a apropiat de final, indiferent de momentul din an sau  ocazia ivită, au apărut noi provocări, noi idei și totodată noi acţiuni şi evenimente diverse, în peisajul socio-cultural al oraşului Lipova.

Cu fiecare astfel de ocazie specială, Primăria oraşului Lipova încearcă să fie cât mai aproape de cetățeni, organizând alături de toţi colaboratorii săi care se implică în viaţa culturală şi socială a oraşului diverse acțiuni sau evenimente și încearcă să ajute, să creeze condiții, beneficii, să ajute atât cât este posibil, locuitorii acestui oraș.

Şi cum unele dintre cele mai speciale ocazii sunt marile sărbători din an, atât Crăciunul cât şi Paştele reprezintă momentul ideal pentru a se demara acţiuni noi şi frumoase, pentru cei care au nevoie de acestea.

În acest sens, anul 2018 a adus noi acțiuni frumoase, sau mai bine zis, a continuat ceea ce s-a început în anii anteriori în ceea ce priveşte acţiunile şi evenimentele dedicate familiilor nevoiaşe din oraş, precum şi celor aflaţi în situaţii mai puţin de dorit şi pentru care încetul cu încetul se doreşte realizarea cât mai multor lucruri şi ajutorarea acestora din toate direcţiile posibile şi cu toate resursele existente.

Plecând de la toate acestea şi din dorinţa de a ajunge acolo unde este cu adevărat nevoie, în perioada dinaintea Sărbătorilor de Iarnă, a luat naştere și în acest an o nouă campanie, foarte amplă, cu scop caritabil, derulată sub numele de „Moş Crăciun cu Suflet – Mâini care ajută!” – Ediţia 2018.

Datorită faptului că edițiile anterioare organizate fie cu ocazia Sărbătorilor Pascale, fie cu ocazia Căciunului au reprezentat un real succes şi peste 100 de familii au fost ajutate enorm prin ceea ce s-a dăruit în cadrul campaniei, s-a dorit continuarea campaniei şi cu ocazia Sărbătorii Crăciunului din acest an, ceea ce a dus la organizarea unei noi campanii de ajutorare, desfăşurată sub numele de „Moş Crăciun cu Suflet – Mâini care ajută!” – Ediţia 2018.

La fel ca şi în cazul primei campanii, şi această campanie a fost iniţiată de Primăria oraşului Lipova, în colaborare cu reprezentanţii Subfilialei Crucea Roşie Lipova și Asociația Caritas Lipova, având ca principal scop donarea de alimente şi ajutorarea  persoanelor vârstnice, a celor cu handicap sau probleme de sănătate şi cazurilor sociale cu situaţie desosebit de gravă.

În final, au fost pregătite peste 350 de kg de alimente și 400 de kg de mezeluri ambele asigurate de Filiala Crucea Roșie și peste 50 de cutii tip cadou, cu diverse produse pentru copii, asigurate de Asociația Caritas BSG Lipova.

Toate acestea au fost împărţite de o echipă de voluntari, formată din reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local Lipova și reprezentanți Crucea Roșie Lipova, pe diferite zone atât din Lipova, cât şi din Radna şi Şoimoş, toate alimentele și pachetele ajungând în final la peste 50 de familii.

Acţiunea de împărţire a alimentelor a avut loc în data de 14.12.2018.

Ca urmare a dăruirii și bunătății de care au dat dovadă toţi cei care au participat la campania „Moş Crăciun cu Suflet – Mâini care ajută”, mai multe persoane vârstnice, cu probleme de sănătate şi persoane aflate în situaţii deosebit de grave sau cu situație materială dificilă, în total fiind peste 100 de persoane, adulți, vârstnici și copii, care au beneficiat de diverse alimente de bază, conserve, dulciuri, apă, jucării şi haine.

Anul 2017 a fost anul în care a luat naştere acest minunat proiect, iar faptul că merită ca acest proiect să fie derulat și în continuare în anul 2018 şi în anii ce vor urma a fost dovedit pe deplin, dovezi foarte clare fiind sentimentele de bucurie din ochii copiilor, din ochii fiecărei persoane care a primit darurile oferite, toate oferite de oamenii cu suflet din oraşul Lipova.

„De-a lungul timpului şi cu această ocazie, am avut mereu bucuria colaborării cu foarte multe persoane inimoase, cu dragoste față de cei nevoiași și cu dorința de a promova și de a susține nevoile și interesele oamenilor din orașul Lipova. În acest sens dorim să transmitem mulţumiri speciale tuturor celor implicaţi, fără de care această campanie nu ar fi fost posibilă:

  1. Reprezenanţilor Primăriei şi Consiliului Local Lipova –MIRCEA JICHICI – Primarul Oraşului Lipova, COCIŞ PETRU – Administrator Public, ADELA  POPESCU – Consilier Cabinet Primar, RANCU EMANUEL, SPĂTAR  ALEXANDRA, ANCA  STEI, PERA  DANIELA, RAŞCĂ  ALINA, RADU  POP, POPA  MIRELA- Consilier local,
  2. Principalilor colaboratori, care au susţinut această campanie: CRUCEA ROŞIE  LIPOVA – preşedinte, Adrian Antoche, ASOCIAŢIA  CARITAS BSG LIPOVA – Dlui. Lorand Wonerth, AMC  BETLEEM  LIPOVA şi CENTRUL  DE  VOLUNTARIAT  LIPOVA  – coordonator – Monica Urs, RADU POP – preşedinte al echipei de fotbal CS „Şoimii” Lipova şi nu în ultimul rând tuturor oamenilor minunaţi care ne-au deschis uşa casei lor şi ne-au primit pentru a le face o mică bucurie în prag de sărbătoare, bucurie care a fost la fel de mare şi pentru noi, cei care am dăruit, pe cât a fost pentru ei, cei care au primit.

În numele Primăriei şi Consiliului Local al Oraşului Lipova, precum şi al tuturor partenerilor şi sponsorilor implicaţi, nu putem decât să transmitem din suflet cele mai sincere mulţumiri, tuturor celor care au făcut posibil acest proiect atât de măreţ, special şi important pentru cei cărora le-a fost dedicat şi să sperăm la un viitor frumos, un viitor al actelor de binefacere, un viitor care să fie o continuare cât mai frumoasă şi fructuoasă a evenimentelor şi acţiunilor caritabile de acest gen, a tuturor faptelor şi iniţiativelor realizate din suflet pentru suflet”, a fost mesajul transmis de reprezentanţii Primăriei Oraşului Lipova.