La final de an 2018, sportul lipovan, mai exact echipa de judo a Clubului Sportiv „Şoimii” Lipova, a participat la una din cele mai importante competiții ale binecunoscutului sport pe tatami.

Judoka lipovani au participat alături de profesorul lor coordonator, Iosif Papp, la Competiția Internațională ”EUROLIGA DE JUDO”, o competiție cu mare greutate pentru întreaga lor activitate sportivă.

Competiția din acest an s-a desfăşurat în data de 09.12.2018, la Arad, în  Sala Polivalentă a municipiului.

În cadrul acestei competiţii, cu participare internațională, au fost prezenți și au participat un număr total de 600 de sportivi, din 8 țări.

Clubul Sportiv „Şoimii Lipova” a fost reprezentat de Roşu Emanuel – U16, 73 kg şi Tomescu Leonardo – U16,  81 kg. Competiţia a fost una foarte dificilă şi solicitantă, miza și titlul obținut la final fiind însă în aceeași măsură, foarte importante.

La finalul competiției, Clubul Sportiv ȘOIMII LIPOVA a ocupat locul 2 pe podium, la categoria U16, prin Emanuel Roșu și un loc 4 obținut de Leonardo Tomescu, la aceeași categorie de vârstă, care a reușit să obțină această performanță, intrând în competiție accidentat.

Reprezentanţii echipei de judo ai CS ŞOIMII LIPOVA, alături de profesorul coordonator Iosif Papp, au fost foarte bucuroşi de această participare şi de faptul că au avut ocazia să lupte alături de cei mai talentaţi judoka din ţară și străinătate, cele două premii obținute fiind de o mare importanță pentru ambii sportivi, aceste rezultate extraordinare fiind obținute în urma implicării, muncii asidue și ambiției de care cei doi sportivi lipovani au dat dovadă în toți anii carierei lor sportive. Astfel de rezultate nu pot decât să aducă decât sentimente de mândrie, bucurie și un nou  motiv care să îi ambiţioneze pe talentaţii sportivi lipovani, în drumul victorios care îi așteaptă în activitatea lor sportivă pe tatami, aceştia fiind astfel conştienţi de faptul că se poate face performanţă chiar şi la un club dintr-un oraş mai mic.

Deşi competiţia a fost de un nivel foarte ridicat, copiii lipovani au fost la înălţime şi de această dată, reuşind să adauge pe listă rezultate notabile, de o importanță majoră în palmaresul sportivilor participanți și implicit a Clubului Sportiv Șoimii Lipova, a orașului Lipova, pe care îl reprezintă.

Profesorul coordonator al secţiei de judo din cadrul CS „Şoimii” Lipova – Prof. Iosif Papp a fost, ca de fiecare dată, alături de sportivii săi, fiind foarte mândru de aceştia.

„În ciuda faptului că activitatea celor doi sportivi în acest domeniu al Judo-ului se desfășoară într-un orășel mic, cu multă implicare, dăruire, ambiție și dragoste pentru ceea ce fac, acești doi tineri extraordinari, Emanuel Roșu și Tomescu Leonardo, au ajuns să participe în cadrul unei competiţii extrem de mari și importantă pentru dezvoltarea carierei lor sportive, dovedind încă o dată, prin rezultatele deosebite pe care le-au obținut, mult talent, muncă şi profesionalism, experienţa sportivă dobândită şi în acest an fiind una foarte importantă pentru viitorul lor. 

Felicit sportivii mei sau spartanii mei, cum îmi place să le zic, pentru reuşitele extraordinare şi pentru ambiţia şi determinarea de care au dat dovadă, şi până la următoarea competiţie le urez multă putere de muncă pentru a obţine în viitor cât mai multe premii şi reuşite frumoase în cariera lor!

De asemenea, în numele meu şi al sportivilor, transmitem cele mai sincere mulţumiri părinților și tuturor celor care ne-au fost alături şi de această dată!”, a transmis  Prof. Iosif Papp, coordonator al secţiei de Judo din cadrul Clubului Sportiv „Şoimii Lipova”.