Luna noiembrie nu putea să ajungă la final fără a marca unul dintre cele mai importante şi de succes evenimente-concurs organizate în oraşul Lipova în fiecare dintre ultimii 15 ani – Concursul Internaţional de Fantezie şi Îndemânare „Culorile Toamnei”, Ediţia XV.

Vernisajul Expoziţiei a fost organizat în ultimele zile ale lunii noiembrie, mai exact în data de 24 noiembrie 2018, la sediul Clubului Copiilor Lipova, din incinta Centrului Recreativ Orăşenesc Lipova.

Coordonatorul acestui minunat proiect, este prof. Iordache Camelia – Cercul Atelierul Fanteziei, care în ultimii 15 ani pregăteşte cu multă răbdare şi implicare aceste proiect atât de amplu, care de la un an la altul se dezvoltă tot mai mult şi aduce mereu ceva în plus, ceva inedit.

La ediţia a XV-a a concursului au participat un număr de 4234 de copii, cu un număr de 4451 lucrări, coordonaţi de 800 cadre didactice, din cadrul instituţiilor (cluburi și palate ale copiilor) din toate județele țării, din București – toate cele 6 sectoare și din străinătate – 12 țări.

Alături de copiii din România au participat copii din India, Franța, Lituania, Ucraina, Croația, Turcia, Letonia, R. Moldova, Hong Kong – China, Slovenia, Serbia.    

În deschiderea vernisajului, participanţii au beneficiat de un minirecital susţinut de Trupa 06 și de interpretele Ionela Cioanca-Cloșca și Lidia Dăscălescu de la Cercul de muzică, din cadrul Clubului Copiilor Lipova, coordonaţi de prof. Drăgoi Codrin. Recitalul artistic a fost urmat de un program de dans, pregătit de copiii care formează Trupa de dans NOVA DANCE – instruiți tot în cadrul Clubului Copiilor Lipova.

La vernisaj au fost prezenţi, alături de organizatori, un număr de 45 copii şi cadre didactice din țară, de la: Palatul Copiilor Oradea, Palatul Copiilor Craiova, Clubul Copiilor Olteniţa, Clubul Copiilor Drăgășani, Palatul Copiilor Slatina, Palatul Copiilor Sibiu, Palatul Copiilor Deva, Șc. Gim. Mașloc, Clubul Copiilor Lugoj, Clubul Copiilor Drăgăşani, Palatul Copiilor Rm. Vâlcea, Clubul Copiilor Sebiş, Palatul Copiilor Târgu Jiu, Clubul Copiilor Luduș, Clubul Copiilor Curtea de Argeș și Palatul Copiilor Arad, care au poposit la Lipova timp de 3 zile, de vineri până duminică. De asemeena, ca de fiecare dată, au fost prezenți și  reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad – Inspector General Adjunct prof. Pellegrini Nicolae şi Inspector Şcolar pentru Educaţie Permanentă prof. Camelia Moler, reprezentanţi ai Primăriei Lipova şi Consiliului Local Lipova, reprezentanți ai celor două licee din Orașul Lipova – Liceul Atanasie Marienescu și Liceul Sever Bocu, precum şi un număr mare de părinţi. Gazdele tuturor invitaților, care au făcut și o scurtă prezentare a întregului eveniment au fost prof. Zoltan Tusa – director Clubul Copiilor Lipova și prof. Camelia Iordache – coordonaor Atelierul Fanteziei din cadrul Clubului Copiilor Lipova și inițiatoarea întregului eveniment.

În urma deliberării juriului, a avut loc şi o festivitate de premiere,  cei mai buni copii dintre cei buni fiind recompensaţi cu diplome şi premii. Toţi participanţii la acest concurs au primit câte o diplomă de participare.

Organizatorii au pregătit de asemenea pentru participanţi câte un catalog tipărit, în care au fost cuprinse toate lucrările expuse la această a 15-a ediţie a concursului, pentru tipărirea acestor cataloage apelându-se la Tipografia ”Spectrum” din Arad. Au fost cataloage în format tipărit şi în format electronic, ambele cu sprijinul ISBN.

Copiii şi profesorii coordonatori din ţară, prezenți la Lipova pentru a participa în mod direct la vernisaj, au beneficiat de un bogat program, timp de 3 zile, în weekend-ul 23-25.11.2018, care a constat în vizitarea principalelor obiective turistice şi culturale din zonă.

După vernisaj, din data de 24 noiembrie până în 25 noiembrie s-au deplasat la Timișoara, unde au vizitat cele mai importante puncte turistice ale orașului de pe malul Begăi.

Pentru organizarea acestui vernisaj, reprezentanţii Clubului Copiilor Lipova au fost susţinuţi de Primăria Oraşului Lipova,  SC Coket Trading Lipova, AS Caritas BSG Lipova.

De asemenea, organizarea vernisajului a fost posibilă şi datorită sponosorilor şi colaboratorilor, care au ajutat la realizarea întregului eveniment:

 • C. ROBAC INDUSTRIES S.R.L.
 • C. PETY BRICK&STONE S.R.L.
 • C. OLIMPIA FARM S.R.L.
 • C. PLETL S.R.L.
 • C. RANFOREST SERVICES S.R.L.
 • C. ROMARC DESIGN S.R.L.
 • C. ALEX&RODY COM S.R.L.
 • PRĂVĂLIA NOUĂ
 • C. PL VEGA CONSTRUCT S.R.L.
 • C. ANDI&DEA S.R.L.
 • C. STACO S.R.L.
 • C. MADONA MR. S.R.L.
 • C. AUTO ARAD PARTS S.R.L.
 • F. JICĂREAN LAURENŢIU
 • OK FRAŢII
 • I. LUPU FLAVIUS
 • I. IACOBESCU
 • F.A. DANA NICULESCU
 • DĂNUȚ NEGRU
 • CIPRIAN POPA

 

„Un aport deosebit în realizarea proiectului l-a avut şi Comitetul de părinţi al Cercului Atelierul Fanteziei, reprezentat de Corina Bacoş, Marius Bacoş, Daniela Bar și Simona Grindan și fosta elevă a Clubului Copiilor Lipova – Alexandra Bursuc,  cărora le mulţumesc pentru implicare, pecum şi tuturor celorlalţi părinţi care s-au implicat şi m-au ajutat în organizarea concursului. De asemenea, mulţumesc şi lui Romeo Iordache pentru sprijinul acordat în realizarea documentelor concursului. Nu în ultimul rând mulţumirile noastre ca şi organizaori, merg către toţi cei care au acceptat bucuroşi să participe cu lucrările lor minunate, fără de care expoziţia nu ar fi fost atât de frumoasă şi bogată şi bineînţeles publicului nostru frumos, care a fost prezent într-un număr atât de mare şi în acest an alături de noi”  – a spus Camelia Iordache, coordonatoarea acestui eveniment.