La inițiativa primarului orașului Lipova – Iosif Mircea Jichici, au avut loc, în zilele de 01.11.2018 și 15.11.2018, la sediul Primăriei Lipova, două  ședințe de lucru, care au avut ca subiect principal problemele referitoare la extinderea rețelei de gaz în orașul Lipova.

La aceste ședințe, au fost invitați și au participat, alături de Primarul Orașului Lipova, din partea TRANSGAZ (Societatea Națională de Transport Gaze Naturale) – Dl. Alexandru Ionel – Director, E.T. Arad, Florin Tripa – Deputat, Adrian Todor – Deputat, Ioan Turcin – Primarul comunei Păuliș și Jurjescu Marinel – Primarul comunei Șiștarovăț și alți primari de pe Valea Mureșului.

Discuțiile purtate au vizat identificarea următorilor pași necesari de urmat, astfel încât acest proiect să poată trece la următorul stadiu – elaborarea documentației  pentru  accesarea fondurilor în vederea implementării proiectului.

În acest sens, în următoarea perioada următoare, un prim pas de pe lista de priorități va fi întreprins de primarul Mircea Jichici, care se va deplasa la București, la Ministerul Economiei, pentru identificarea resurselor financiare necesare demarării proiectului de  extindere rețea de gaz în orașul Lipova, urmând ca, în funcție de ceea ce se rezolvă în urma vizitei la București, să fie luate primele măsuri pentru demararea documentației necesare pentru a se da start acestui măreț proiect mult așteptat de întreaga comunitate din Orașul Lipova și de pe toată Valea Mureșului.

Printre cei care susțin acest proiect se numără și deputatul Florin Tripa, cel care a făcut nenumărate demersuri, la nivel de guvern, pentru extinderea rețelei de gaz în județul Arad. „Suntem deja în faza în care primăriile de pe Valea Crișului s-au constituit deja într-o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară, iar ADI Valea Mureșului este în curs de constituire. Menţionăm modul constructiv în care Executivul ne ajută pe linia finalizării acestui proiect și nu pot decât să salut introducerea Ordonanței de Guvern care instituie obligația Transgaz de a realiza infrastructura necesară, până în 2021, în stațiunile de interes local și național. Iar pentru județul Arad, asta înseamnă Lipova și Moneasa, puncte strategice importante ale circuitului balneo-turistic județean. Ne ajută și Legea Offshore care, printre altele, prevede ca 50 % din gazul exploatat de operatorii privați în Marea Neagră să fie introdus în rețeaua națională de distibuție“, spune deputatul Tripa.