Spitalul din Lipova, o investiție în valoare de 5 milioane de euro, din fonduri guvernamentale, începe să prindă contur. Așa cum se știe, Compania Națională de Investiții finanțează acest nou spital, care va deservi 60.000 de cetățeni de pe Valea Mureșului.

Primarul Mircea Jichici se declară mulțumit de modul în care lucrează firma care a câștigat licitația și care, după cum se știe, a angajat câteva zeci de muncitori vietnamezi pentru această lucrare. „Pot să spun că mă declar mulțumit de modul în care se mișcă lucrurile, chiar se vede un progres, de la o săptămână la alta. La corpul din spatele actualului spital a fost construit primul etaj și se lucrează la al doilea, în timp ce la corpul din față s-a finalizat fundația, s-au ridicat stâlpii și se lucrează la primul etaj. Vietnamezii lucrează bine, toată lumea a remarcat acest lucru. Iar dacă tot a venit vorba de acești muncitori, vreau să vă spun că ei sunt angajați de firma care execută lucrarea, nu au nicio legătură cu Primăria Lipova, ca să terminăm cu tot felul de speculații. Pe de altă parte, firma este în continuare în căutare de muncitori, mai ales din Lipova, așa că cei interesați pot să apeleze la reprezentanții firmei în cauză, pe care-i găsesc la spital, dacă doresc să se angajeze“, spune Mircea Jichici.

Patru proiecte sunt la licitație

Nu mai puțin de patru proiecte ale Primăriei Lipova se află în faza de licitație. Este vorba despre reabilitarea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“, proiect finanțat din fonduri europene, pentru care se mai pot depune oferte până joi. De asemenea, a fost scoasă la licitație reabilitarea zonei în care a funcționat fosta piață agroalimentară, un proiect pe fonduri europene prin care zona va fi transformată în parc, cu fântână arteziană, spații verzi etc. Un alt proiect aflat la licitație este reabilitarea podului vechi, finanțat prin PNDL, la fel ca și reabilitarea școlii din Radna, atât clădirea pentru clasele I-IV, cât și cea pentru clasele I-VIII. Practic, în Radna vom avea o școală nouă, cele două clădiri urmând să fie reabilitate total, interior și exterior, și dotate cu mobilier și tot ce e necesar pentru ca elevii să aibă condiții europene.

Tot pe fonduri europene, Primăria Lipova a depus două proiecte noi. Este vorba despre modernizarea iluminatului public și reabilitarea grădiniței de pe Matei Corvin.

Strada Hașdeu s-a deschis circulației

În numerele trecute ale ziarului nostru, primarul Mircea Jichici anunța că strada Bogdan Petriceicu Hașdeu va fi finalizată în această toamnă. Iată că suntem la finalul lunii septembrie și această stradă a fost modernizată complet și redată circulației, așa cum s-a promis.