Examenul de bacalaureat este primul „test” al vieții pentru adolescenți, este un examen de maturitate care pune în evidență capacitatea tinerilor absolvenți de liceu de a se descurca în anumite situații de viață în care trebuie să știe să fructifice munca din cei patru ani de liceu. În perioada 25.06. – 28.06.2018,  s-a desfășurat examenul de bacalaureat pentru absolvenții liceelor „Sever Bocu” din Lipova, „Atanasie Marienescu” din Lipova, Tehnologic din Săvârșin și Tehnologic „Vasile Juncu” din Miniș , în centrul de examinare Liceul ”Sever Bocu”.

Subiectele examenelor de bacalaureat au fost accesibile oricărui elev care a frecventat cursurile în timpul celor patru ani de liceu și a avut un minim de preocupare pentru studiu. Cu toate acestea, rezultatele elevilor nu au fost foarte bune, mulțumitoare însă pentru liceele din Lipova, raportate la rezultatele obținute la nivel național, unde promovabilitatea este de 67,7% și la nivel județean 59,2%.

După rezolvarea contestațiilor, rezultatele finale la centrul de examinare din Lipova, conform procentului de promovabilitate, sunt următoarele: Liceul „Sever Bocu” – 48,78%, Liceul „Atanasie Marienescu” – 66,15%, Liceul Tehnologic Săvârșin – 27,78% și Liceul Tehnologic „Vasile Juncu” Miniș – 20,00%.

Cele mai mari medii pe centru de examinare le-au avut elevii de la clasa de filologie Liceul „Atanasie Marienescu”, cea mai mare medie – 9,90 – fiind a elevei Suciu Paula Patricia Renata.

Note de 10 au fost  la discplinele:

limba română – eleva Suciu Paula Patricia Renata

– matematică – elevul Cărăbaș Paul Ioan

– istorie – elevii Suciu Paula Patricia Renata, Gaia Silvia, Mateescu Roxana, Mătușoiu Andreea Carina

 

A doua sesiune de bacalaureat va avea centrul de examinare la Liceul de electronică și automatizări „Caius Iacob” Arad și va începe în data de 20 august.

„Toți elevii care au promovat examenul merită felicitări și le urăm succes în tot ceea ce vor să realizeze pe mai departe !”, au transmis directorii liceelor cuprinse în centrul de examinare din oraşul  Lipova.