Luna mai a adus o nouă competiție judțeană frumoasă, o nouă provocare pentru micuțele gimnaste talentate din cadrul Clubului Copiilor Lipova.

Prima ediţie a Cupei ”Fair Play” la gimnastică aerobică a avut loc sâmbătă, 12 mai 2018, la Pecica, unde gazdele au ales ca loc de desfășurare al acestui concurs județean, Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu” din localitate.   

Competiţia a fost organizată de Clubul Copiilor Pecica şi a adunat la Pecica cei mai talentaţi copii ai gimnasticii aerobice din judeţul Arad, trupele de dans participante fiind cele mai bune trupe din judeţ la ora actuală.

Au fost prezente trupele de gimnastică aerobică de la Palatul Copiilor Arad, Club Sportiv Municipal Arad, Clubul Lipova și Clubul Copiilor Pecica, cu această ocazie fiind verificat nivelul de pregătire al sportivilor care își desfășoară activitatea în cadrul acestor cluburi sportive.

Din punct de vedere al vârstei participanților, competiția organizată la Pecica, a fost destinată mai multor nivele de vârstă, atât preșcolarilor, copiilor din clasele primare, cât și celor mai mari, de la liceu.

Spectacolul oferit de copiii din cadrul celor 4 cluburi și palate ale copiilor participante, a fost unul extraordinar, diversificat şi s-a ridicat la un nivel foarte înalt de profesionalism. Coregrafiile pregătite de sportivii participanți, indiferent de vârsta acestora, au fost unele foarte originale si diversificate, iar costumaţiile şi prezenţa scenică a copiilor au fost perfecte pentru ca spectacolul să fie unul desăvârşit şi să stârnească încântare pentru spectatori şi sute de aplauze.

Coregrafiile prezentate au fost jurizate de un juriu specializat, cu persoane reprezentative din acest domeniu al dansului și gimnasticii aerobice la nivelul județului Arad.

Prima ediție a concursului județean Cupa ”FAIR  PLAY” la gimnastică aerobică s-a dovedit a fi în final o competiţie foarte strânsă, stabilirea podiumului fiind o sarcină destul de dificilă pentru juriul prezent.

Clasamentul final, în urma deliberărilor, a fost următorul: LOCUL 1 – Palatul Copiilor Arad,  LOCUL 2 – Club Sportiv Municipal Arad și  Clubul Copiilor  Pecica și LOCUL 3 – Clubul Copiilor Lipova.

În urma probelor individuale, s-au obținut următoarele premii: LOCUL 1 –  Papp Ingrid, la clasa 0, LOCUL 2 și LOCUL 3 – la probele trio și grup.

Din partea Clubului Copiilor Lipova au participat la această competiție elevele:  Szicora Andreea, Pop Iulia, Grozi Andreea, Kapoth Larisa, Varga Iulia, Pânzaru Andra, Papp Ingrid și Vancea Larisa, ele fiind coordonate în această activitate sportivă de prof.coord. Papp Iosif.

 „Este o mare bucurie și onoare pentru echipa de gimnastică aerobică a Clubului Copiilor Lipova să participe la acest gen de activități care presupun un efort deosebit atât din partea copiilor, cât și a profesorilor.  Acțiunea a fost una foarte frumoasă, cu noi provocări și cu atât mai mult lăudabilă, deoarece urmărește să promoveze și să susțină copiii talentați. Pentru tot efortul depus și pentru performanțele obșinute, transmitem sincere felicitări gimnastelor participante și le dorim mult succes în viitorul drum pe care au ales să-l urmeze în gimnastica aerobică. De asemenea doresc să mulțumesc în mod special părinților, Primăriei Orașului Lipova și d-lui Zoltan Tusa – director Clubul Copiilor Lipova, pentru implicarea și susținerea în această activitate, precum și în alte activități de acest gen, la care Cercul de gimnastică aerobică din cadrul Clubului Copiilor Lipova, a participat”, a spus prof. Iosif Papp, coordonatorul acestei activități.