Aproape 300 de concurenţi la linia de start, biciclete pregătite pentru drum lung, energie multă, soare din plin, concurenţi pregătiţi pentru o nouă aventură pe Dealurile din jurul Lipovei şi Şiştarovăţului, emoţii, nerăbdare şi dorinţa fiecăruia de a câştiga o nouă experienţă frumoasă şi de ce nu chiar un loc pe podium, pe scurt: ROCAA MTB LIPOVA 2018, EDIŢIA IV

Toate acestea s-au desfăşurat weekend-ul trecut la Lipova, unde, aşa cum se întâmplă în ultimii 4 ani, luna aprilie aduce în prim plan mult aşteptatul concurs al primăverii,  „ROCAA MTB LIPOVA”, fiind creată deja o reală tradiţie în peisajul evenimentelor sportive din oraşul Lipova şi din întreaga zonă, această competiţie devenind foarte apreciată în rândul iubitorilor de ciclism sau cu alte cuvinte de MTB.

Scurt istoric ROCAA MTB LIPOVA

Pentru a trece în agendă o scurtă descriere a competiţiei, putem reaminti că debutul competiţiei a  avut loc în primăvara anului 2015, fiind adresată tuturor iubitorilor de mountain bike şi drumeţii, dar şi celor care aleg plimbările în aer liber, aventura unui nou traseu, cu peisaje de o frumuseţe aparte şi nu în ultimul rând, socializarea.

Pentru că încă de la prima ediţie concursul Rocaa Mtb Lipova s-a bucurat de succes printre cei pasionaţi de acest sport pe două roţi, organizatorii au continuat şi în anii următori cu noi ediţii, de fiecare dată îmbunătăţite, cu noi şi noi surpize, peisaje minunate, depăşind de fiecare dată ediţia anterioară şi atrăgând tot mai mulţi participanţi cu fiecare nouă ediţie.

În fiecare an, organizatorii au încercat să împingă limitele şi mai departe, cu noi surprize pentru participanţi, un nou traseu, distanţă mai mare faţă de traseul anterior şi totodată noi provocări, toate acestea gândite de organizatori pentru ediţii care să se desfăşoare la fel de frumos de fiecare dată, dar care să depăşească succesul ediţiilor precedente.

ROCAA MTB  LIPOVA 2018 – EDIŢIA IV – o nouă poveste frumoasă

Sâmbătă, 14 aprilie, a sosit din nou momentul mult aşteptat atât de către organizatori cât şi de către participanţi, ziua în care s-a dat startul celei de-a patra ediţii a competiţiei care a marcat şi de această dată pe harta evenimentelor cu caracter sportiv din oraşul Lipova, dar şi din întreaga zonă, o nouă competiţie de mare amploare desfăşurată pe aceste meleaguri în ultimii ani.

Din fericire, succesul a fost şi de data aceasta peste măsura aşteptărilor, numărul de particianţi fiind unul foarte mare – peste 270 de participanţi, înscrişi atât online, cât şi la faţa locului, număr care a depăşit numărul participanţilor de anul trecut.

Lungimea traseului pe care concurenţii l-au avut de străbătut a rămas la fel ca şi în anul anterior, traseul ales pentru competiţia din acest an fiind stabilit tot pe distanţa totală de 43 km, zona întregului traseu fiind cuprinsă între Băile Lipova – localitatea Şiştarovăţ – retur.

Traseul atent ales de organizatori cuprinde porţiuni de asfalt pe porţiunea plată către Şiştarovăţ, cu urcări line, drum forestier în urcare şi coborâre de tip macadam, coborâri line pe tot traseul care necesitau atenţie şi un grad de dificultate ridicat, pentru participarea la acest eveniment sportiv, recomandându-se experienţă şi cunostinţe minime de mountain bike.

După cum spuneam, numărul participanţilor la ediţia din acest an „ROCAA MTB” Lipova 2018, a fost unul foarte mare, în total fiind înscrişi la start aproape 280 de concurenţi, fete şi băieţi, cu vârste cuprinse între 9-55 de ani, atât din oraşul Lipova, cât şi din alte localităţi din judeţul Arad, din alte judeţe, precum Timiş, Hunedoara, Mehedinţi, Braşov sau Bihor şi chiar din străinătate (Ungaria, Austria),  toţi având un comun un singur lucru: pasiunea pentru mountain bike.

Organizarea competiţiei a fost una foarte atent realizată, organizatorii încercând de fiecare dată să aducă îmbunătăţiri şi modificări acolo unde se considera a fi nevoie. Una dintre noutăţile pentru ediţia din acest an s-a referit la partea de costuri pentru înscriere, tariful de participare devenind în acest an 50 de lei, faţă de ediţia anterioară când a fost 15 lei, taxa putând fi achitată fie online, fie la faţa locului, în funcţie de modalitatea de înscriere aleasă.

Această taxă a adus automat şi alte beneficii concurenţilor, pachete de start asigurate celor înscrişi online, tricouri personalizate, cronometrare profesionistă, servicii de siguranţă şi ordine publică şi multe alte servicii asigurate, astfel încât totul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Dacă la ediţia anterioară, soarele nu a fost foarte prietenos şi temperatura de afară nu a fost una tocmai ridicată, de această dată participanţii s-au bucurat de o vreme extraordinară, foarte caldă, cu temperaturi de vară chiar, plecând spre casă cu o nouă experienţă deosebită, dar şi cu puţin bronz.

La fel ca şi până acum, organizatorii au oferit concurenţilor tot ceea ce au avut nevoie pentru o bună desfăşuare, pentru ei existând şi o echipă de salvamontişti şi de prim ajutor, care să îi monitorizeze pe parcursul traseului, alături de aceştia fiind prezenţi şi reprezentanţi ai Jandarmeriei şi Poliţiei Locale, asigurându-se astfel toate măsurile necesare pentru o desfăşurare în siguranţă a tuturor activităţilor.

Fiind un eveniment de mare amploare, care a implicat participarea unui număr foarte mare de persoane, autovehicule, toate fiind desfăşurate pe o rază întinsă, în zona Staţiunii Băile Lipova – Şiştarovăţ,  pentru siguranţă şi ordine publică, au fost prezenţi pe toată perioada competiţiei reprezentanţi ai Poliţiei Române, care au asigurat desfăşurarea întregului eveniment în cele mai bune şi sigure condiţii. După cele aproape 10 ore, cât a durat întregul eveniment, competiţia a ajuns la final fără niciun incident, totul a decurs foarte frumos şi în condiţiile prevăzute, fără niciun fel de întâmplări neplăcute. Pe această cale organizatorii, transmit încă dată mulţumiri speciale organelor de poliţie prezente, pentru că au fost alături şi de această dată în desfăşurarea perfectă a acestui eveniment,  de o astfel de amploare.

La finalul competiţiei, câştigătorii primelor trei locuri, masculin şi feminin, au fost premiaţi cu medalii, cupe, diplome şi tricouri personalizate, în timp ce toţi ceilalţi participanţi au primit diplome de participare şi medalii.

 Festivitatea de premiere a câştigătorilor a avut loc în Băile Lipova, unde, după festivitate, toţi participanţii au fost invitaţi în zona de camping, pentru a se bucura de o mâncare la ceaun, pregătită special pentru ei, muzică, multă voie bună şi un cadru  perfect pentru socializare şi relaxare după o astfel de competiţie.

În spatele organizării competiţiei „ROCAA MTB” Lipova 2018 a stat o întreagă echipă, care şi-a dat tot interesul şi implicarea pentru ca acest eveniment să fie la înălţime, iar rezultatele au fost şi cu această ocazie vizibile şi pe măsura implicării şi interesului acordate.

Competiţia a fost organizată de Asociaţia Sportivă ROCAA, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al Oraşului Lipova, din partea acestora fiind prezenţi la eveniment: Iosif Mircea Jichici – Primar şi Petru Cociş – Administrator Public, iniţiatorii competiţiei: Răzvan Olariu şi Adrian Antoche, precum şi reprezentanţi din cadrul Primăriei Lipova,  care s-au asigurat ca toate detaliile pentru desfăşurarea competiţiei să fie puse la punct încă de la orele dimineţii.

Din această mare echipă de organizare, au fost prezenţi şi făcut parte şi reprezentanţi din partea principalilor sponsori: EVEREL ROMÂNIA – sponsor principal, REFRESH DESIGN, LEXUS  PUBLICITATE,  BERGENBIER, ASOCIAŢIA  EUROMEDIU, SERVICIUL  PUBLIC  JUDEŢEAN  SALVAMONT ARAD, CRONOMETRARE.RO, IOJIGYM , MULTIPOWER OLIMP KONZEPT – SUPLIMENTE NUTRITIVE (au asigurat o parte din premii pentru podium), partenerii media: RADIO ARAD şi nu în ultimul rând reprezentanţi ai POLIŢIEI ROMÂNE,  JANDARMERIEI şi POLIŢIEI LOCALE.  Tuturor celor menţionaţi anterior, precum şi reprezentanţilor Primăriei Oraşului Lipova, Primăriei Şiştarovăţ (Viceprimar – Andrei Neda) şi tuturor voluntarilor care au fost prezenţi la punctele de înscriere şi la punctele intermediare, de control şi de hidratatre, cu ajutorul cărora a fost posibilă toată această competiţie, fotografilor profesionişti, care au imortalizat cele mai frumoase cadre şi filmuleţe, se transmit şi pe această cale cele mai sincere mulţumiri din partea organizatorilor.

Podiumul final al competiţiei ROCAA  MTB  LIPOVA 2018 – Ediţia 4, a avut următoarea componenţă:

  • Băieţi:

Locul 1 – MUREŞAN  FLORIN (Braşov)

Locul 2 – BULZAN  SILVIU

Locul 3 – ZSIVITY  ZORAN

  • Fete:

Locul 1 – LUKAS  ESTER

Locul 2 –  TOADER  GABRIELA

Locul 3 –  POPITY IOANA ALEXANDRA

Aşa cum s-a întâmplat în fiecare an, organizatorii au fost impresionaţi de numărul neaşteptat de participanţi şi de modul în care s-a desfăşurat toată competiţia, fiind convinşi şi de această dată,  de faptul că „ROCAA MTB” Lipova a devenit pas cu pas, ediţie cu ediţie, un real pol de promovare, o adevărată tradiţie pentru oraşul Lipova, şi nu numai, tradiţie care a dus cu fiecare an care a trecut numele oraşului Lipova şi a întregii zone tot mai departe şi care trebuie continuată şi în anii ce vor urma.

Impresiile transmise din partea organizatorilor la finalul unei noi ediţii „ROCAA  MTB” au adus în faţă o mare bucurie şi bineînţeles promisiunea unei viitoare ediţii ROCAA MTB LIPOVA 2019:  „ROCAA MTB LIPOVA, a adus şi în acest an la un loc aproape 300 de participanţi şi mult mai multe persoane care au călcat pragul oraşului nostru, poate pentru multe fiind prima dată când au ajuns pe aceste meleaguri.  La fel ca şi în cazul celorlalte ediţii, şi ediţia de anul acesta ne-a adus surprize frumoase şi ne-a bucurat modul în care s-a desfăşurat totul.

Nu putem decât să rămânem foarte încântaţi, mai ales pentru faptul că acest gen de competiţii promovează sportul, sănătatea, un stil de viaţă sănătos, socializarea, noi prietenii, experienţe de viaţă dintre cele mai frumoase, dar cel mai important – promovează oraşul Lipova şi întreaga zonă a Văii Mureşului. Succesul acestei ediţii ne face să ne gândim fără doar sau poate, la o viitoare ediţie „ROCAA  MTB”  LIPOVA 2019, cu noi surprize şi provocări pentru toţi iubitorii de mountain-bike din zonă şi nu numai.

Pentru acest eveniment minuant, care a fost un real succes, dorim să aducem mulţumiri speciale tuturor celor care au sprijinit organizarea competiţiei şi de asemenea mulţumiri şi felicitări tuturor participanţilor şi bineînţeles câştigătorilor !”.