Prima lună a anului 2018 nu putea să ajungă la final fără a puncta activităţile de voluntariat, prin bine-cunoscutul eveniment, Gala Voluntariatului, ajuns în acest an la ediţia cu numărul 7.

Aşa cum s-a obişnuit de 7 ani încoace, devenind o reală tradiţie, prin organizarea acestei gale, se doreşte recompensarea şi exprimarea recunoştinţei faţă de voluntarii care au participat şi au susţinut diferite activităţi derulate pe parcusul anului anterior. Cu alte cuvinte, este momentul în care se trage linie şi se face un rezumat al tuturor activităţilor voluntare organizate la Lipova de-a lungul anului care s-a încheiat şi se dă startul unui nou an, unor noi activităţi de voluntariat, noi provocări, acţiuni şi evenimente, realizate tot prin munca şi colaborarea tuturor persoanelor care, an de an, dau o mână de ajutor şi participă cu tot ce pot la evenimentele şi acţiunile cu caracter voluntar sau caritabil în oraşul Lipova.

Ceea ce este cel mai frumos este faptul că, la fiecare început de nou an, odată cu această Gală a Voluntariatului, se realizează cu mare bucurie faptul că familia de voluntari creşte de la an la an, tot mai multe persoane devenind parte a acestei mari echipe deschise, speciale şi cu atât de multe intenţii şi iniţiative benevole deosebite.

În cadrul Galei Voluntariatului din acest an, toată munca lor, a voluntarilor,  a fost prezentată, felicitată şi răsplătită, prin recunoştinţă infinită, cuvinte alese şi diplome simbolice.   

Ajunsă în acest an la Ediţia a 7-a, organizată, la fel ca de fiecare dată,  de către Centrul Teritorial de de Voluntariat Lipova – coordonator Monica Urs, în colaborare cu Primăria Oraşului Lipova, Liceul «Atanasie Marienescu Lipova» şi Liceul «Sever Bocu» Lipova,  Gala Volunatariatului a avut loc în data de 26 ianuarie 2018, la Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova, unde şi de această dată, au fost invitaţi toţi colaboratorii şi sponsorii, care au participat, au sprijinit şi au coordonat acţiunile şi evenimentele cu caracter voluntar sau caritabil în oraşul Lipova, de-a lungul anului 2017.

Această mare familie de voluntari, prezentă la eveniment, este una dintre cele mai mari şi diversificate «familii», pentru că din ea fac parte persoane din diverse domenii de activitate, persoane de diferite vârste şi cu diferite pasiuni şi convingeri, reprezentanţi ai unor instituţii, elevi, profesori, diverse firme, toţi aceştia având un singur scop comun:  implicarea în acţiunile de voluntariat.

Dintre aceşti colaboatori, la eveniment au participat reprezentanţi ai Primăriei Oraşului Lipova, reprezentanţi ai Poliţiei Lipova, ai Ocolului Silvic, profesori şi elevi din cadrul celor două licee lipovane: Liceul «Atanasie Marinescu» şi Liceul «Sever Bocu», reprezentanţi ai grădiniţelor din oraşul Lipova, ai Clubului Copiilor Lipova şi nu în ultimul rând, reprezentanţi ai ONG-urilor cu care Centrul de Voluntariat Lipova şi AMC Betleem Lipova a colaborat pe parcursul anului 2017 în diferite campanii şi activităţi de voluntariat, cum ar fi CNRR Cuveşdia, Asociaţia «Maria din dragoste pentru copii» Pâncota, Asociaţia «Haus der Hoffnung» Cicir, Fundaţia «Ebenezer Moldovan» sau Crucea Roşie Lipova. De asemenea, au luat parte la eveniment reprezentanţi ai firmelor din oraşul Lipova, care au sprijinit campaniile de voluntariat şi caritabile iniţiate în anul 2017, dintre aceştia amintind firmele: SC  OECHSLER ROMÂNIA SRL, SC  EVEREL  ROMÂNIA  SRL,  SC  ROBAC  INDUSTRIES  SRL, SC PLETL SRL, SC CIUTAR MARKET SRL, SC  LIPOMIN SA, SC  STACO SRL, EDVIN  ZABAN, Asociaţia Caritas Lipova, coordonată de Dl. Lorand Wonerth, reprezentanţii Secţiei de fotbal din cadrul Clubului Sportiv «ŞOIMII LIPOVA», al cărei preşedinte este Dl. Radu Pop, precum şi  reprezentanţi ai Compartimentului de Asistenţă Socială din cadul Primăriei Oraşului Lipova.

Programul artistic nu a lipsit nici în acest an din desfăşurarea evenimentului, acesta fiind unul foarte frumos şi complex, cu un program atent ales şi pregătit de către organizatori.

Gala Voluntariatului pentru anul 2017 a debutat cu un filmuleţ care a rulat pe fundalul scenei din incinta Centrului Recreativ Orăşenesc Lipova, prezentând imagini din timpul acţiunilor de voluntariat şi evenimentelor desfăşurate în anul 2017, acesta fiind prezentat de Monica Urs – coordonator al Centrului de Voluntariat Teritorial Lipova şi cea care a iniţiat această Gală a Voluntariatului. Filmuleţul a fost urmat de câteva scurte discursuri susţinute de reprezentanţi ai primăriei, liceelor şi principalelor instituţii participante la eveniment şi în final a urmat momentul înmânării diplomelor, pentru toţi cei prezenţi în sală, aceştia fiind cei care au spus PREZENT,  la minim una dintre activităţile desfăşurate pe parcursul anului 2017.

Activităţi de voluntariat desfăşurate pe parcursul anului 2017 au constat în: ecologizări, acţiuni de plantare copaci, acţiuni de igienizare,  campanii umanitare, campanii de prevenţie şi informare, campanii de strângere fonduri şi donaţii pentru persoanele cu situaţie precară.

Pentru toate acestea, dar şi pentru alte acţiuni, au fost premiaţi toţi aceşti voluntari, elevi, tineri, adulţi sau chiar pensionari,  care au dorit să susţină voluntariatul în oraşul Lipova.

Mulţumim instutuţiilor şi tuturor celor care ne-au susţinut în activităţile de voluntariat şi extraşcolare şi în anul 2017, sperând că acest început de nou an, să fie startul pentru cât mai multe activităţi noi de acest gen. Ne bucurăm că în fiecare an marea familie de voluntari devine şi mai mare, existând mereu persoane noi în echipa voluntarilor. De la an la an numărul celor dornici de implicare în aceste activităţi a crescut şi ne dorim o colaborare la fel de frumaosă şi fructuoasă şi în acest an, dar şi în anii care urmează. ATITUDINEA CONTEAZĂ!, a spus Monica Urs , coordonator al Centrului de Voluntariat Lipova.