Luna noiembrie nu putea să ajungă la final fără a marca unul dintre cele mai importante şi de succes evenimente-concurs organizate în oraşul Lipova, în fiecare an din ultimii 14 ani – Concursul Internaţional de Fantezie şi Îndemânare „Culorile Toamnei”, Ediţia XIV.

Vernisajul Expoziţiei a fost organizat în ultimele zile ale lunii noiembrie, mai exact în data de 25 noiembrie 2017, la sediul Clubului Copiilor Lipova, din incinta Centrului Recreativ Orăşenesc Lipova.

Coordonatorul acestui minunat proiect este prof. Iordache Camelia – Cercul Atelierul Fanteziei, care în ultimii 14 ani pregăteşte cu multă răbdare şi implicare acest proiect atât de amplu, care de la un an la altul se dezvoltă tot mai mult şi aduce mereu ceva în plus, ceva inedit.

La ediţia a XIV-a a concursului au participat un număr de 1973 copii, cu 2123 lucrări, coordonaţi de 332 de cadre didactice, din 166 de instituţii din ţară şi străinătate.

Alături de copiii din România au participat şi copii din Hong Kong (China), India, Letonia, Turcia, Franţa, Bulgaria, Serbia, Ungaria, R. Moldova.

În deschiderea vernisajului, participanţii au beneficiat de un minirecital susţinut de Formaţia 06 de la Cercul de muzică, din cadrul Clubului Copiilor Lipova, coordonaţi de dl. Drăgoi Codrin.

La vernisaj au fost prezenţi alături de organizatori, copii şi cadre didactice de la: Palatul Copiilor Oradea, Palatul Copiilor Craiova, Clubul Copiilor Olteniţa, Şc. Gim. „Sf. Varvara” Aninoasa, Col. Naţ. „M. Eminescu” Petroşani, Palatul Copiilor Baia Mare, Palatul Copiilor Slatina, Palatul Copiilor Sibiu, Clubul Copiilor Lugoj, Clubul Copiilor Drăgăşani, Palatul Copiilor Rm. Vâlcea, Clubul Copiilor Sebiş, Palatul Copiilor Arad, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad d-l Inspector General Adjunct prof. Pellegrini Nicolae şi Inspector Şcolar pentru Educaţie Permanentă prof. Camelia Moler, reprezentanţi ai Primăriei Oraş Lipova şi Consiliului Oraş Lipova, precum şi un număr mare de părinţi.

În urma deliberării juriului, a avut loc şi o festivitate de premiere,  cei mai buni copii dintre cei buni fiind recompensaţi cu diplome şi premii. Toţi participanţii la acest concurs au primit câte o diplomă de participare. Organizatorii au pregătit de asemenea pentru participanţi câte un catalog tipărit, în care au fost cuprinse toate lucrările expuse la această a 14-a ediţie a concursului. În total au fost tipărite cataloage în format tipărit şi în format electronic, ambele cu sprijinul ISBN.

Copiii şi profesorii coordonatori din ţară, participanţi la vernisaj, au beneficiat de un bogat program, timp de 3 zile care a constat în vizitarea principalelor obiective turistice şi culturale din zonă în data de 24.11.2017.

După vernisaj, din data de 25 noiembrie până în 26 noiembrie s-au deplasat în Ungaria, în oraşul Gyula, unde timp de două zile au beneficiat de ospitalitatea Liceului „Nicolae Bălcescu” din Gyula, aceasta realizându-se cu sprijinul Autoguvernării pe Tară a Românilor din Ungaria, a cărui Vicepreşedinte este d-l Fina Alexandru, care ne-a fost alături şi la vernisaj. (Am vizitat cetatea și oraşul Gyula).

Pentru organizarea acestui vernisaj, reprezentanţii Clubului Copiilor Lipova au fost susţinuţi de Primăria Oraşului Lipova,  SC Coket Trading Lipova, Pensiunea „Dulce Ambient” Păuliş , AS Caritas BSG Lipova.

De asemenea, organizarea vernisajului a fost posibilă şi datorită sponosorilor şi colaboratorilor, care au ajutat la realizarea întregului eveniment:

 • C. ROBAC INDUSTRIES S.R.L.
 • C. PETY BRICK&STONE S.R.L.
 • C. PLETL S.R.L.
 • C. RANFOREST SERVICES S.R.L.
 • C. WEGLAND ALPIN S.R.L.
 • C. ROMARC DESIGN S.R.L.
 • C. POPINĂ-PRODIMPEX S.R.L.
 • C. ALEX&RODY COM S.R.L.
 • PRĂVĂLIA NOUĂ
 • C. PL VEGA CONSTRUCT S.R.L.
 • C. ANDI&DEA S.R.L.
 • C. STACO S.R.L.
 • C. MADONA MR. S.R.L.
 • C. AUTO ARAD PARTS S.R.L.
 • C. SOCIAL IMPEX S.R.L
 • Î.F. JICĂREAN LAURENŢIU
 • OK FRAŢII
 • I. LUPU FLAVIUS
 • F.A. DANA NICULESCU

 

„Un aport deosebit în realizarea proiectului a avut şi Comitetul de părinţi al Cercului Atelierul Fanteziei, reprezentat de Corina Bacoş, Marius Bacoş şi Iancu Romelia, cărora le mulţumesc pentru implicare, pecum şi tuturor celorlalţi părinţi care s-au implicat şi m-au ajutat în organizarea concursului. De asemenea, mulţumesc şi lui Romeo Iordache pentru sprijinul acordat în realizarea documentelor concursului. Nu în ultimul rând mulţumirile noastre ca şi organizaori merg către toţi cei care au acceptat bucuroşi să participe cu lucrările lor minunate, fără de care expoziţia nu ar fi fost atât de frumoasă şi bogată şi bineînţeles publicului nostru frumos, care a fost prezent într-un număr atât de mare şi în acest an alături de noi”  – a spus Camelia Iordache, coordonatoarea acestui eveniment.