Luna septembrie a acestui an a fost o lună de sărbătoare, aducând pentru al doilea an consecutiv cel mai frumos eveniment al anului în oraşul Lipova.

Zilele de 15 şi 16 septembrie au fost în acest an alese pentru sărbătoarea oraşului, „Zilele Oraşului Lipova”,  a fost sfârşitul de săptămână în care Lipova şi-a sărbătorit locurile, oamenii, când şi-a celebrat zilele de sărbătoare, în cel mai frumos mod.

În cele două zile ale evenimentului, invitaţii de onoare au fost chiar cetăţenii săi, ai Lipovei, cetăţeni care au putut să se bucure de Sărbătoarea oraşului în care locuiesc.

Evenimentul a fost deschis în mod oficial vineri, 15 septembrie 2017, încă de la orele prânzului, la Primăria Oraşului Lipova, unde în Sala mare de şedinţe a avut loc primirea oficială a oaspeţilor sosiţi la Lipova cu această ocazie din afara ţării (Ungaria, Italia), precum şi oaspeţi de la nivelul judeţului Arad.

Recepţia de la Primărie a fost continuată cu o paradă deosebită, la care au participat copii ai Ansamblurilor Folclorice „Lipovana” – Lipova, „Valea Mureşului” – Săvârşin şi „Arădeana” – Arad, precum şi reprezentanţi ai pompierilor din Lipova, Neudorf, Bârzava şi Arad.

Vedetele paradei au fost însă cele două trăsuri cu cai, care au fost admiraţi de toţi trecătorii, acestea fiind puse la dispoziţia organizatorilor de către reprezentanţi ai SVSU Lipova.

Momentul de deschidere a fost marcat printr-un scurt moment aniversar pregătit de reprezentanţii SVSU Lipova, care în acest an au sărbătorit 150 de ani de la înfiinţare, moment urmat de o slujbă religioasă, oficiată de către reprezentanţii Bisericii Ortodoxe din Lipova, pe scena din Piaţa Libertăţii, alături de aceştia fiind şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

Din partea Primăriei Oraşului Lipova, ca reprezentant oficial al primarului oraşului Lipova, în acest an, a fost prezent Petru Cociş – administrator public, care a ţinut ulterior, pe scena evenimentului, şi discursul prin care s-a declarat „deschis” evenimentul.

După masa oficială de prânz, toţi invitaţii sosiţi la Lipova, alături de organizatori şi de publicul din oraş, s-au îndreptat către scenă, unde începând cu orele 16:00, a fost dat startul programului artistic pregătit special pentru prima zi de sărbătoare.

În programul artistic din prima zi, publicul s-a putut bucura până după orele 23:00, de un spectacol folcloric deosebit şi foarte variat, pregătit de invitaţii speciali şi artiştii care au urcat pe scena din Lipova în prima zi de sărbătoare.

În faţa publicului lipovan, care a fost prezent în număr foarte mare, pentru început au urcat pe scenă reprezentantele Corului „Lira” şi micuţa artistă a oraşului Lipova – Dariana Stoica, programul fiind continuat de Ansamblurile Folclorice „Lipovana” (Lipova), „Valea Mureşului” (Săvârşin) şi „Arădeana” (Arad).

De asemenea, pentru seara de vineri, a primei zile a evenimentului, au pregătit un program special pentru această sărbătoare şi au încântat publicul o suită de solişti vocali de muzică populară, deosebit de talentaţi şi mult iubiţi de public. Au fost prezenţi pe scena din Lipova, în prima zi de sărbătoare: Anca Panţîru, Dumitru Stoicănescu, Petrică Miulescu Irimică şi Andreea Voica, acompaniaţi de orchestra condusa de prof. dr. Galetin Deian. Toţi aceştia au dansat şi au cântat alături de oamenii prezenţi în număr foarte mare, în Piaţa Libertăţii din Lipova, oferind publicului prezent un program de folclor deosebit şi apaludat la scară largă.

Cea de-a doua zi a sărbătorii oraşului Lipova a continuat cu muzică, distracţie şi voie bună, de această dată însă ritmurile spectacolului fiind schimbate, muzica uşoară, dansurile moderne, street dance-ul, zumba şi gimnastica aerobică luând loc pe scenă în faţa publicului lipovan. Ziua de sâmbătă a oferit un spectacol la fel de deosebit ca şi cel din prima zi, dar în acelaşi timp, diferit.

Începând cu orele 15:00, cea de-a doua zi de sărbătoare a fost deschisă într-un mod foarte ritmat şi cu mult tonus, cu un spectacol variat de zumba pentru copii,  dans modern, street dance, gimnastică aerobică şi kangoo jumps. Spectacolul de dans a fost asigurat şi atmosfera a fost întreţinută de Iuliu (Arad) şi al său program de Zumba pentru copii,  copiii minunaţi şi talentaţi de la Clubul Copiilor Lipova – trupa „Gym Kids” (secţia Gimnastică Aerobică, prof. Coord. Iosif Papp) şi trupa de dans sportiv şi de societate a copiilor din cadrul Clubului Copiilor Lipova şi a Clubului „Nova Dance” din Arad, trupele „Stil” şi „Mirabela” de la Palatul Copiilor Arad (prof. coord. Mirela Cosma), trupa „Azucar” de la Palatul Copiilor Arad (prof. Coord. Ioana Lung), trupele de dans „Angels” şi „Mini Angels” de la Clubul Copiilor Sântana (prof. Coord. Diana Blindu) şi fetele din trupa de Kangoo Jumps Lipova şi trupa de Gimnastică Aerobică de la sala de sport Iojigym, alături de coordonatoarele lor Cristina şi Simi.

Spectacolul de dans a fost continuat în aceeaşi atmosferă veselă şi ritmată de talentatele interprete Melissa Dobriţoiu (Lipova) şi Mădălina Boroneanţ (Ghioroc), care au oferit publicului un adevărat program artistic, cu melodii mult iubite şi cunoscute.

Finalul programului artistic din cea de-a doua zi de sărbătoare a aparţinut unor invitaţi speciali şi deosebiţi, Claudia Iuga & Q-Band, bine cunoscuta Lora, alături de band-ul său şi una dintre legendele vii ale muzicii româneşti – Formaţia Direcţia 5.

Toţi aceştia au creat pe scena din Piaţa Libertăţii din Lipova o atmosferă incendiară, au transformat seara într-una minunată, au dansat şi au cântat într-o singură voce alături de cele câteva mii de oameni, care au venit la sărbătoarea oraşului.

Momentul de final al evenimentului a aparţinut organizatorilor, Primăria şi Consiliul Local al Oraşului Lipova, în numele cărora a urcat pe scenă domnul Petru Cociş – administrator public, care a transmis un mesaj de sinceră şi profundă mulţumire tuturor celor implicaţi şi cetăţenilor oraşului Lipova pentru prezenţă şi atmosfera creată.

Un astfel de eveniment nu putea să se finalizeze într-un mod mai frumos, decât cu un adevărat spectacol de focuri de artificii, care timp de aproape 10 minute au luminat cerul oraşului Lipova, marcând astfel finalul unei sărbători minunate – Zilele Oraşului Lipova, Ediţia anului 2017.

Zilele Oraşului Lipova, Ediţia anului 2017, a fost un eveniment deosebit, care a adus oraşului Lipova şi cetăţenilor lui momente frumoase, care vor râmâne în amintirea fiecăruia pentru mult timp de acum înainte. Toate acestea însă nu ar fi fost posibile fără ajutorul oamenilor extraordinari care s-au implicat şi au stat în spatele acestui eveniment de anvergură şi cărora pe această le sunt transmise, încă o dată, cele mai sincere şi speciale mulţumiri.

Pentru început sunt transmise mulţumiri, în mod special celor care au organizat fiecare detaliu al acestui mare eveniment şi datorită cărora tot acest eveniment a fost iniţiat şi a fost posibil.

 

 1. Domnului Primar Iosif Mircea Jichici, domnului Viceprimar Vasile Dodon, domnului Petru Cociş – administrator public, domnilor consilieri locali şi tuturor reprezentanţilor din cadrul Primăriei Oraşului Lipova care s-au implicat şi au fost ajutor de nădejde în organizarea acestui eveniment: D-şoarei POPESCU ADELA, D-lui ANTOCHE  ADRIAN, D-lui TUSA PETER, D-lui RANCU  EMANUEL, D-lui DUBEŞTEAN  LUCIAN, D-nei PĂULIŞAN  GABRIELA, D-lui SORIN  ENGLER, D-nei ADRIANA  NEDESCU, D-nei BLIDARI  CAMELIA, D-lui GALICI  SORIN, D-nei RALUCA  PLEŞ, D-nei ANCA  STEI, D-nei ALEXANDRA SPĂTAR, D-şoarei ALEXANDRA  BULZA, D-nului CRISTIAN  PLEŞ şi domnilor din cadrul departmentului de Gospodărire comunală: DUMITRU PĂDINEANU, GORA NICOLAE.

 

Cu mulţumiri speciale, SPONSORILOR şi COLABORATORILOR:

 

 1. SC PLETL SRL
 2. SC EVEREL ROMANIA SRL
 3. SC OECHSLER ROMANIA SRL
 4. SC ROBAC  INDUSTRIES SRL
 5. SC NATURANA  SCS
 6. SC LIPOMIN SA
 7. SC CARPATINA SA
 8. SC STACO  SRL
 9. PRĂVĂLIA  NOUĂ  şi  BOULEVARD  CAFE
 10. SC MARA LUCIA  SRL
 11. SC OK FRAŢII SRL
 12. MITICĂ DOBROTĂ
 13. EDVIN ZABAN
 14. PETER TUSA
 15. SC PROMPTCAD-DANI SRL
 16. FOREST & WATER
 17. MOTEL – RESTAURANT „MARIA MAGDALENA”
 18. PENSIUNEA „OXANA”
 19. SALA DE SPORT „IOJIGYM”
 20. RESTAURANT „LA TASE”
 21. RESTURANT „MAYDAY”
 22. CLUBUL COPIILOR LIPOVA
 23. SC MIREAL EVOLUTION SRL
 24. PRIMĂRIILOR ORAŞELOR CSANADPALOTA  ŞI CHITIGHAZ  DIN UNGARIA
 25. PRIMĂRIEI ŞI ASOCIAŢIEI DE ÎNFRĂŢIRE DIN CASTELEVETRO DI MODENA – ITALIA

 

COLABORATORI :

De asemenea, Primăria şi Consiliul Local al Oraşului Lipova, alături de echipa de organizare, doreşte să transmită mulţumiri speciale unor colaboratori care au fost alături şi au sprijinit enorm în organizarea acestui eveeniment şi fără ajutorul cărora nu ar fi ieşit un rezultat atât de frumos.

 

 1. CLUBULUI COPIILOR LIPOVA – domnului ZOLTAN TUSA (director) şi domnilor profesori coordonatori CAMELIA  IORDACHE şi IOSIF PAPP şi tuturor copiilor minunaţi şi talentaţi care au fost atât de implicaţi și au înveselit întreg evenimentul şi tot oraşul.
 2. Reprezentanţilor BISERICII ORTODOXE LIPOVA
 3. Reprezentanţilor POLIŢIEI LOCALE  LIPOVA,  POLIŢIEI  LIPOVA, INSPECTORATELE  DE  JANDARMI  din LIPOVA şi ARAD, care au asigurat ordinea publică.
 4. Reprezentanţilor din cadrul COMPARTIMENTULUI ASISTENŢĂ  MEDICALĂ  COMUNITARĂ şi CRUCEA  ROŞIE  LIPOVA, care au fost alături pentru acordarea primului ajutor.

 

Nu în utimul rând, sunt transmise mulţumiri partenerilor media şi fotografilor, prezenţi la acest eveniment:

PARTENERI  MEDIA, FOTO & VIDEO

 1. LIVE ARAD
 2. TV ARAD
 3. RADIO ARAD
 4. INARAD
 5. ATO STUDIO
 6. ONE MORE  PHOTOGRAPHY
 7. CARMEN ROGO – Foto
 8. COSMIN ROGOVEANU – Video

Un astfel de eveniment, cum au fost „Zilele Oraşului Lipova”, a reprezentat un moment cu totul special, atât pentru organizatori, cât şi pentru publicul prezent, fiind o mare realizare, un nou pas adăugat pentru oraşul Lipova, care merită să aibă cea mai frumoasă şi specială sărbătoare de ziua sa.

Un eveniment ca acesta este o reală încântare, o mare onoare şi bucuria de a avea împreună, în astfel de zile în mijlocul frumosului orăşel Lipova,  într-un număr atât de mare oaspeţi, prieteni, invitaţi din toate părţile şi cu precădere marele public, cetăţeni ai oraşului Lipova, toate acestea demonstrând în final,  un lucru foarte important, de care nu a uitat nimeni niciodată – faptul că fiecare nu a uitat să acorde o deosebită atenţie calităţii de a fi OM înainte de toate.

La fel cum a fost încheiat evenimentul pe scenă, într-un mod foarte frumos, într-un ton de optimism, vom încheia şi acest articol, amintind cuvintele transmise de organizatori, pe scenă, la finalul evenimentului:

Ne bucurăm şi suntem onoraţi să avem ocazia de a împărtăşi astfel de momente cu publicul nostru atât de larg şi frumos. O să încheiem acest eveneiment de suflet pentru noi ca organizatori,  într-un ton de speranţă şi optimism, cu speranţa că o să aveţi parte mereu de zile la fel de frumoase, aici, la Lipova, şi că asemenea ocazii, evenimente care să ne aducă la un loc, se vor repeta tot mai mult de acum înainte şi vor reprezenta de fiecare dată un prilej de mare bucurie şi sărbătoare.

Aceste zile ale oraşului să devină o amintire frumoasă pentru noi toţi, cei prezenţi aici, la Lipova pentru a o sărbători şi această ediţie să fie încă o pagină adăugată, în cartea unui lung şir de evenimente frumoase dedicate oraşului nostru !“