Noul an şcolar şi-a deschis porţile pentru a primi, cu mic cu mare fiecare elev. În cadrul celor două licee din oraşul Lipova, Liceul Atanasie Marienescu şi Liceul Sever Bocu, elevii au fost întâmpinaţi cu noi forţe, planuri, activităţi şi aşteptări în anul şcolar 2017-2018.

Noul an şcolar 2017-2018 a început luni, 11 septembrie 2017, prima zi din acest nou an şcolar fiind o zi importantă pentru toţi cei implicaţi şi prezenţi la eveniment, deoarece în astfel de momente copiii au prioritate. Faptul că acest gen de evenimente reuşesc să adune la un loc atât de mulţi elevi de vârste diferite, cadre didactice, părinţi şi reprezentanţi ai diferitelor instituţii publice, demonstrează că se acordă o deosebită atenţie educaţiei şi mai ales faptul că rolul ei în societate a fost înţeles.

În cadrul fiecărui liceu, elevii şi părinţii au asistat la deschiderea festivă a anului şcolar, fiind bineveniţi prin discursurile frumoase ţinute de reprezentanţii conducerii fiecărui liceu, după care a urmat prima oră de dirigenţie la clasă alături de învăţători sau diriginţi. Au fost momente emoţionante  pentru toţi elevii, mai ales pentru cei care au început un nou ciclu de învăţământ.

Începutul acestui an şcolar, aşa cum este de fiecare dată, reprezintă un moment de reflecţie pentru ceea ce înseamnă educaţia, principalul lucru pe care trebuie să îl aibe în vedere orice persoană când se gândeşte la viitor.

Educaţia este iniţierea în viaţa spiritului, pregătirea sufletului uman în căutarea adevărului şi a virtuţii. Prin intermediul ei, nu se doreşte altceva decât oferirea unui ajutor pentru cei mici, astfel încât în viitor aceştia să ajungă oameni demni, respectuoşi şi capabili să ia hotărâri responsabile.

Prin discursurile prezentate cu această ocazie specială, au fost transmise cele mai frumoase şi potrivite urări pentru un nou început, tuturor elevilor, părinţilor şi profesorilor prezenţi. Directorii unităţilor de învăţământ, reprezentanţii administraţiei locale, reprezentanţii bisericii şi reprezentanţii poliţiei le-au urat tuturor să fie sănătoşi, să fie bucuroşi şi să se încreadă că există multă bună credinţă, dorinţă de mai bine şi capacitate de a aduce acest bine în şcoala românească.

Aşa cum se întâmplă la începutul fiecărui an şcolar, toţi profesorii s-au străduit să-şi primească elevii cât mai călduros în sălile de clasă curate şi pregătite special pentru prima zi de şcoală.

Ambele licee lipovane, Liceul „Atanasie Marienescu“ şi Liceul „Sever Bocu”, şi-au așteptat elevii în școli curate, dotate cu tot ce este necesar pentru un învățământ de calitate, cu profesori competenți, cu dragoste pentru profesie și pentru elevi, unde profesorii le sunt elevilor călăuze și prieteni mai mari care le stau la dispoziție de câte ori este nevoie în munca pe care o vor desfășura împreună. Părinților le-a fost adresat îndemnul la un adevărat parteneriat în educație din care vor avea de câștigat elevii, așteptându-se sfaturi și soluții în munca desfășurată pentru educarea copiilor.

Reprezentanţii de la conducerea celor două licee din oraşul Lipova, Donţu Lucian – director Liceul «Atanasie Marienescu» şi Berindei Oviduţa – director Liceul «Sever Bocu», au transmis în final urări de sănătate, putere de muncă, succese și împliniri tuturor celor prezenți la festivitate, iar elevilor le-a fost evidenţiat faptul că şcoala și familia sunt principalii factori în care se va modela personalitatea fiecărui tânăr. Formarea și modelarea copiilor începe în familie și se consolidează în mod organizat în școală ca apoi să continue toată viața.

Din partea primarului oraşului Lipova, Iosif Mircea Jichici, au fost prezenţi la cele două licee, pentru deschiderea anului şcolar 2017-2018, Petru Cociş – Administrator Public al Oraşului Lipova şi Adela Popescu – Consilier în Cabinetul Primarului, din partea cărora elevii au primit un mesaj foarte frumos pentru noul an şcolar: «Le urez elevilor un an şcolar frumos, mult succes, în desfăşurarea activităţii şcolare, un nou an pe care să-l termine cu rezultate excepţionale, iar profesorilor şi părinţilor le transmit aceleaşi gânduri de bine, deoarece, alături de aceşti copii minunaţi, contribuie, în mod egal, în formarea viitorului ţării noastre!“.