În ceea ce priveşte domeniul sănătăţii, Spitalul din Lipova a beneficiat în ultimii ani de diferite donaţii, fie de mobilier, cu care s-au dotat mai multe secţii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului Orăşenesc Lipova, fie de diverse echipamente şi aparatură medicală, foarte utile pentru buna desfăşurare a activităţii în cadrul secţiilor spitalului.

Spitalul Orăşenesc Lipova a beneficiat în ultimii ani de investiţii, dotări şi o atenţie sporită pentru punerea la punct a tuturor secţiilor existente, în acest sens şi în sprijinul acestora, venind mereu vechii prieteni din Germania – Saarland, reprezentanţi ai Cercului de Prietenie Germano-Român şi ai Crucii Roşii din Saarland, relaţie de prietenie care dăinuie de peste 25 de ani, între cele două oraşe.

În 2017, au fost asigurate, încă de la începutul anului, două donaţii de mobilier pentru secţiile Pediatrie, Interne şi TBC ale Spitalului Orăşenesc Lipova. În total, în cele două transporturi, au fost aduse la Lipova 66 de seturi de mobilier complete, formate din paturi, noptierele aferente şi saltele.

Dar ajutorul oferit de prietenii din Saarland, reprezentaţi prin domnul Willi Gehring –  coordonatorul principal al Cercului de Prietenie Germano-Român, alături de toţi ceilalţi membri ai Cercului şi ai Crucii Roşii Saarland, nu se opreşte aici, ei asigurând, ori de câte ori au ocazia, sprijin absolut oraşului Lipova, pentru dezvoltare în cele mai importante domenii de viaţă, în special în cel al sănătăţii.

Nu a trecut mult timp din luna aprilie, când a sosit ultimul transport de mobilier la Lipova, şi o nouă surpriză frumoasă a fost făcută de către prietenii din Saarland – Germania, pentru Spitalul din Lipova, de data aceasta sub forma unei donaţii de aparatură şi echipamente medicale performante, care au ajuns la secţia Interne din cadrul spitalului.

Donaţia venită din Germania constă în două aparate ecograf, în valoare de circa 80.000 Euro şi diferite pansamente şi comprese medicale.  

„Vinovaţi” pentru această nouă donaţie se fac primarul Oraşului Lipova –  Mircea Jichici, Lucian Feneşan – reprezentant al Centrului de Informare şi Promovare Turistică Lipova, Willi Gehring- reprezentant Cercul de Prietenie Germano-Român din Saarland şi în special Crucea Roşie din Huttigweiler Saarland şi dl. Thomas Kessler.

Primarul oraşului Lipova, Mircea Iosif Jichici, a fost prezent la spital, alături de reprezentanţii din Germania, care au sosit la Lipova odată cu transportul noilor aparate şi echipamente medicale, ei dorind să se asigure că aceste aparate vor ajunge în cele mai bune şi sigure condiţii la Lipova şi pentru a discuta în mod direct cu personalul medical care va utiliza aceste noi aparate ecograf.

Aceastei acţiuni atât de importante pentru domeniul sănătăţii din oraşul Lipova, iniţiată de Primăria Oraşului Lipova şi Willi Gehring, prin Cercului de Prietenie Germano-Român, îi vor urma şi altele de acest gen, în scopul de a fi astfel alături de cadrele medicale din oraşul Lipova, dar mai ales de bolnavii care ajung să fie trataţi în secţiile din cadrul Spitalului Orăşenesc Lipova, încercându-se astfel să se asigure cele mai bune şi sigure condiţii.

Pe această cale, Primăria Oraşului Lipova şi reprezentanţii acesteia transmit încă odată mulţumiri speciale domnului Willi Gehring, domnului Thomas Kessler, tuturor reprezentanţilor Cercului de Prietenie Germano-Român din Saarland şi ai Crucii Roşii din Huttigweiler Saarland, care au făcut din nou posibilă o donaţie atât de importantă pentru bunul mers al secţiilor care funcţionează în cadrul Spitalului Orăşenesc Lipova, pentru sprijinul acordat şi de această dată şi pentru toate colaborările frumoase la care au răspuns pozitiv de fiecare dată când a fost cazul şi în urma cărora au existat rezultate atât de importante şi utile pentru comunitatea oraşului Lipova.