Bucurie mare, sâmbătă, pe arena din Zăbrani, acolo unde Şoimii Lipova a declanşat fiesta la finalul returului barajului de promovare în Liga a III-a, cu bihorenii de la Diosig Bihardioszeg. După acel exploziv 6-1 în prima manşă, “şoimii” nu au mai forţat prea mult, căldura sufocantă şi faptul că promovarea era ca şi pecetluită, ducând la un meci destul de liniştit. Totuşi, s-a jucat frumos, cu ocazii la ambele porţi, iar Diosigul – fără vedetele Sfîrlea şi Gado în distribuţie – a dat o replică mult mai bună decât în tur. Lipova nu a contat pe Calvin şi Bier, plecaţi mai repede în vacanţă. În faţa a aproximativ 200 de spectatori, printre care şi o inimoasă galerie venită de la Lipova, Hodişan a ratat prima mare ocazie a meciului, şutând în bară, după o pătrundere în careu. Eroul meciului tur, când a reuşit cinci goluri, Trabalka, şi Bercu au trecut şi ei pe lângă deschiderea scorului, pentru ca, de cealaltă parte, Hodişan şi Sereş să îl pună la grea încercare pe Bujor. Finalul primului mitan i-a aparţinut Lipovei, Sergiu Popa şi Trabalka irosind alte două situaţii bune de a marca. Partea a doua a început într-o notă de echilibru, ambele echipe mulţumindu-se să combine la mijlocul terenului.
Vasinc a marcat golul victoriei „şoimilor”
Unicul gol al partidei a fost reuşit în minutul 64, de Vasinc, care scăpat singur l-a executat cu sânge rece pe Gheţe, cu un şut din 6 metri. Până la final, nou intratul Filimon a irosit trei şanse de a distanţa Lipova pe tabelă, însă scorul a rămas neschimbat, 1-0 şi un neverosimil 7-1 la general. Fluierul final a declanşat bucuria în tabăra “şoimilor”, care au desfăcut şampania pentru a treia oară în acest sezon. De data aceasta a fost şi cea mai dulce, promovarea în Liga a III-a – obţinută după victorii pe linie în 2017, inclusiv în campionat şi Cupă, plus baraj – fiind sărbătorită alături de suporteri, pe acordurile melodiei celor de la Queen, “We are the champions”! “Campionii”, campionii!”, au cântat la final jucătorii Lipovei, care l-au luat pe sus pe antrenorul Flavius Sabău. Şoimii se alătură, astfel, celorlaltor două reprezentante ale judeţului nostru în eşalonul trei, Naţional Sebiş şi Gloria Lunca Teuz Cermei.

 

Formaţii:
Lipova:
 Bujor – Kocsis (71 Orza), Bercu, Pașcu, Tomuț – Piț (65 Filimon), Simion (78 Edu), S.Popa, Gherghel – Vasinc, Trabalka (E.Pantea 71). Antrenor: Flavius Sabău
Diosig: Gheţe – Szucs, G. Karacsony, Marc, Arsene – Ember, S.Zadori – Sereș (83 Lolo), Cr.Jurca (85 Hegeduş), Hodișan – E.Popa. Antrenor: Zoltan Vig
Arbtri: Szabolcs Kovacs (Carei) – Răzvan Ionuț Soponar, Ștefan Daniel Lar (ambii din Baia Mare). Observatori FRF: Zaharia Ciev, Florin Mierea (ambii din Timișoara).