Așa cum se întâmplă de trei ani încoace, luna aprilie a creat deja o reală tradiţie în peisajul evenimentelor sportive din oraşul Lipova, aducând în fiecare an în prim plan o competiţie mult iubită şi apreciată în rândul iubitorilor de ciclism sau cu alte cuvinte de MTB – „ROCAA MTB” LIPOVA, EDIŢIA 3 –  2017.

Astfel că şi în acest an a venit momentul mult aşteptat atât de către organizatori, cât şi de către participanţi, ziua în care s-a dat startul celei de-a treia ediţii a competiţiei  care a marcat din nou pe harta evenimentelor cu caracter sportiv din oraşul Lipova, dar şi din întreaga zonă, una dintre cele mai frumoase competiţii desfăşurate pe aceste meleaguri în ultimii ani – Competiţia de ciclism „ROCCA  MTB”  LIPOVA 2017 – Ediţia 3, care a avut loc sămbătă, 29 aprilie 2017 în Oraşul Lipova.

Pentru a trece în agendă o scurtă descriere a evenimentului, putem reaminti că debutul competiţiei a avut loc în vara anului 2015, fiind adresată tuturor iubitorilor de mountain bike şi drumeţii, dar şi celor care aleg plimbările în aer liber, aventura unui nou traseu, cu peisaje de o frumuseţe aparte şi nu în ultimul rând, socializarea.

Pentru că încă de la prima ediţie concursul Rocaa Mtb Lipova s-a bucurat de succes printre cei pasionaţi de acest sport pe două roţi, organizatorii au continuat şi în anul următor cu cea de-a doua ediţie, cu un nou traseu, mai lung şi cu peisaje minunate, depăşind astfel din toate punctele de vedere prima ediţie, ceea ce a dus la organizarea ediţiei cu numărul 3, în acest an, când limitele au fost împinse şi mai departe, cu noi surprize pentru participanţi, un nou traseu, aproape dublu ca distanţă faţă de cel anterior şi totodată noi provocări, toate acestea gândite de organizatori pentru o ediţie care să se desfăşoare la fel de frumos ca şi până acum, dar care să depăşească succesul ediţiilor precedente.

Din fericire, succesul a fost şi de data aceasta peste măsura aşteptărilor, numărul de particianţi fiind unul foarte mare – 290 participanţi, înscrişi atât online, cât şi la faţa locului, număr care l-a depăşit pe cel al participanţilor de anul trecut.

Dacă în 2016, participanţii au avut de străbătut un traseu de 26 km, de data aceasta traseul ales pentru competiţia din acest an a fost stabilit pe o distanţă totală de 43 km, zona întregului traseu fiind cuprinsă între Băile Lipova şi localitatea Şiştarovăţ şi retur, cuprinzând porţiuni de asfalt pe zona plată către Şiştarovăţ, cu urcări line, drum forestier în urcare şi coborâre de tip macadam, coborâri line pe tot traseul care necesitau atenţie şi un grad de dificultate ridicat, pentru participarea la acest eveniment sportiv recomandându-se experienţă şi cunoștinţe minime de mountain bike.

După cum spuneam, numărul participanţilor la ediţia din acest an „ROCAA MTB” Lipova 2017, a fost unul foarte mare, în total fiind înscrişi la start aproape 290 de concurenţi, fete şi băieţi, cu vârste cuprinse între 14-50 de ani, atât din oraşul Lipova, cât şi din alte localităţi din judeţul Arad, din alte judeţe, precum Timiş, Hunedoara, Mehedinţi sau Bihor şi chiar din străinătate,  toţi având în comun un singur lucru: pasiunea pentru mountain bike.

Organizarea competiţiei a fost una foarte atent realizată, iar una dintre schimbările aduse ediţiei din acest an s-a referit la partea de înscrieri. Dacă la primele două ediţii, înscrierea a fost gratuită, de data aceasta, înscrierea în cadrul competiţiei a fost condiţionată de o taxă în valoare de 15 lei, pe care concurenţii fie au plătit-o online, fie la faţa locului, în funcţie de modaşitatea de înscriere aleasă.

La fel ca şi până acum, organizatorii au oferit concurenţilor tot ceea ce au avut nevoie pentru o bună desfăşuare, pentru ei existând şi o echipă de salvamontişti şi de prim ajutor, care să îi monitorizeze pe parcusul traseului, iar în final au fost asigurate premii şi alte surprize frumoase.

Deşi soarele nu a fost foarte prietenos şi temperatura de afară nu a fost una tocmai ridicată, participanţii au venit pregătiţi, chiar şi pentru ploaie, întreaga competiţie desfăşurându-se în cele mai bune condiţii.

La final câştigătorii de pe primele trei locuri, atât la masculin cât şi la feminin, au fost răsplătiţi cu diplome, medalii, cupe şi tricouri personalizate, ei fiind foarte încântaţi de această nouă experienţă, de traseul parcurs şi nu în ultimul rând de peisajele deosebite care au încadrat întregul drum parcurs.

Organizatorii au fost, la rândul lor, impresionaţi de numărul neaşteptat de participanţi şi de modul în care s-a desfăşurat toată competiţia, fiind convinşi şi de această dată, de faptul că „ROCAA MTB” Lipova a devenit, pas cu pas, ediţie cu ediţie, o adevărată tradiţie pentru oraşul Lipova, şi nu numai.

În spatele organizării competiţiei „ROCAA MTB” Lipova 2017 a stat o întreagă echipă, care şi-a dat tot interesul pentru ca acest eveniment să fie la înălţime, iar rezultatele au fost şi cu această ocazie, vizibile şi pe măsura implicării şi interesului acordate.

Din această mare echipă de organizare, au făcut parte: iniţiatorii competiţiei: Răzvan Olariu – reprezentant Primăria Oraşului Lipova şi Adrian Antoche – reprezentant Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova, Iosif Mircea Jichici – Primar şi Petru Cociş – Administrator Public, precum şi reprezentanţi din partea principalilor sponsori: EVEREL ROMÂNIA – sponsor principal, GOODRIDE, REFRESH DESIGN, BEBESTAFF,  OECHSLER  ROMÂNIA,  ALCO  KRAFT, LEXUS  PUBLICITATE , SERVICIUL  PUBLIC  JUEŢEAN  SALVAMONT ARAD şi partenerii media: KISS FM, INARAD.TV, RADIO ARAD.

Tuturor celor menţionaţi anterior, precum şi reprezentanţilor Primăriei Oraşului Lipova şi voluntarilor care au fost prezenţi la punctele de înscriere şi la punctele de control şi de hidratare, cu ajutorul cărora a fost posibilă toată această competiţie, se transmit şi pe această cale, cele mai sincere mulţumiri.

Podiumul final al competiţiei ROCAA  MTB  LIPOVA 2017 – Ediţia 3, a avut următoarea componenţă:

  • Băieţi:

Locul 1 – BUZAN  SILVIU

Locul 2 – SCHMIDT  ROLAND

Locul 3 – TOMUŢA  EMANUEL

  • Fete:

Locul 1 – TODORAN  RENATA

Locul 2 – RADULY  MARIA

Locul 3 –  TRUŢA  MIHAELA

Câştigătorii primelor trei locuri au fost premiaţi cu medalii, cupe, diplome şi tricouri personalizate, în timp ce toţi ceilalţi participanţi au primit diplome de participare şi medalii.

 Festivitatea de premiere a câştigătorilor a avut loc pe malul Mureşului, într-un loc deosebit, la poalele Cetăţii Şoimoş, în zona de picnic Popasul „Suzana”, unde toţi participanţii au fost aşteptaţi, pe lângă premii, şi cu mâncare la ceaun, pregătită special pentru ei, muzică, multă voie bună şi un cadru  perfect pentru socializare şi relaxare după o astfel de competiţie.

La finalul competiţiei „ROCAA  MTB” LIPOVA 2017, EDIŢIA 3, din partea organizatorilor au fost transmise următoarele impresii: „La fel ca şi în cazul primelor două ediţii, şi ediţia de anul acesta ne-a adus surprize frumoase şi ne-a bucurat modul în care s-a desfăşurat totul.

Nu putem decât să ne bucurăm foarte mult, mai ales pentru faptul că acest gen de competiţii promovează sportul, sănătatea, un stil de viaţă sănătos, dar cel mai important – promovează oraşul Lipova şi întreaga zonă a Văii Mureşului.  Succesul acestei ediţii ne face să ne gândim fără doar și poate, la o viitoare ediţie „ROCAA  MTB”  LIPOVA,  cu un nou traseu, noi provocări şi peisaje, pentru toţi iubitorii de mountain-bike din zonă şi nu numai.

Pentru acest eveniment minunat, care a fost un real succes, dorim să aducem mulţumiri speciale tuturor celor care au sprijinit organizarea competiţiei şi de asemenea mulţumiri şi felicitări tuturor participanţilor şi bineînţeles câştigătorilor ! ”