Spitalul Orăşenesc Lipova a beneficiat în ultimii ani de investiţii, dotări şi o atenţie sporită pentru punerea la punct a tuturor secţiilor existente, în acest sens şi în sprijinul acestora, venind şi prietenii din Germania – Landul Saar, prin intermediul Cercului de prietenie româno-german.

În ceea ce priveşte domeniul sănătăţii, Spitalul din Lipova a beneficiat şi în anii trecuţi de diferite donaţii de mobilier, în stare foarte bună, mobilier cu care s-au dotat mai multe secţii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului Orăşenesc Lipova.

Reprezentantul principal al Cercului de prietenie germano-român, domnul Willi Gehring, alături de toţi ceilalţi membri, oferă, ori de câte ori au ocazia, sprijin absolut oraşului Lipova, pentru dezvoltare în cele mai importante domenii de viaţă cum ar fi educaţia sau sănătatea.

Ultima donaţie de acest gen a fost trimisă spre Lipova chiar la începutul lunii aprilie, când un număr de 36 de seturi de mobilier, formate din paturi şi noptierele aferente au ajuns atunci la secţiile Pediatrie şi Interne a Spitalului Orăşenesc Lipova.

Iată că nu a trecut mult timp şi promisiunea pentru un nou transport de mobilier a fost dusă la îndeplinire de către prietenii din Saarland – Germania.

Acest al doilea transport de mobilier pentru spital, ajuns la Lipova în urmă cu o săptămână, a cuprins acelaşi tip de mobilier ca şi cel trimis în primul transport, de această dată însă mobilierul fiind dedicat secţiei TBC a Spitalului Orăşenesc Lipova.

Mobilierul constă în paturi de spital, cu noptierele aferente şi saltele, în total fiind trimise în transportul sosit din Germania un număr de 30 de astfel seturi de mobilier, complete, care au ajuns în saloanele secţiei TBC a Spitalului Orăşenesc Lipova.

Noul mobilier pentru spital a fost asigurat de Primăria Oraşului Lipova, prin Cercul de prietenie româno-german, germano-român, la iniţiativa celor doi reprezentanţi, Primarul Oraşului Lipova -Mircea Jichici şi Willi Gehring şi cu sprijinul doamnei Marx Hidlegard –  reprezentanta Spitalului Marienkrankenhaus St. Wendel din Saarland şi a lui Berthold Kloss – THW, precum şi cu sprijinul lui Lucian Feneşan – reprezentantul de la Lipova a Cercului de Prietenie Româno-German.

Mobilierul a fost adus din Germania, cu sprijinul Primăriei Oraşului Lipova, care a asigurat transportul, astfel încât mobilierul să ajungă în siguranţă şi în stare bună la Lipova.

Primarul oraşului Lipova – Mircea Iosif Jichici a fost prezent la spital, la sosirea transportului, pentru a se asigura că mobilierul a ajuns în condiţii bune şi va fi repartizat la  secţiile unde este nevoie de aceste dotări.

Acestei acţiuni atât de importante pentru domeniul sănătăţii din oraşul Lipova, iniţiată de Primăria Oraşului Lipova şi Willi Gehring, prin Cercul de prietenie româno-german, îi vor urma şi altele de acest gen,  în scopul de a fi astfel alături de cadrele medicale din oraşul Lipova, dar mai ales de bolnavii care ajung să fie trataţi în secţiile din cadrul Spitalului Orăşenesc Lipova, încercându-se astfel să se asigure cele mai bune şi sigure condiţii.

Pe această cale, Primăria Oraşului Lipova şi reprezentanţii acesteia transmit încă odată mulţumiri speciale domnului Willi Gehring şi tuturor celor care au făcut posibilă această donaţie atât de importantă pentru bunul mers al secţiilor care funcţionează în cadrul Spitalului Orăşenesc Lipova, pentru sprijinul acordat şi de această dată şi pentru toate colaborările frumoase la care au răspuns pozitiv de fiecare dată când a fost cazul şi în urma cărora au existat rezultate atât de frumoase, importante şi utile comunităţii oraşului Lipova.