Primăvara a sosit şi trebuie întâmpinată aşa cum se cuvine, prin activităţi vesele şi colorate, care să aducă bucuria în sufletul fiecăruia.

Cei mici de la Clubul Copiilor ştiu cel mai bine cum să spună „bun-venit” primăverii, obişnuind ca în fiecare an, la începutul lunii martie, să marcheze începutul primăverii şi 8 Martie – Ziua Internaţională a Femeii, prin diverse activităţi desfăşurate în cadrul evenimentului organizat în prima săptămână din luna martie a fiecărui an.

Astfel că, a sosit momentul ca şi în acest an să se pună în practică tot ceea ce copiii din cadrul celor patru cercuri din cadrul Clubului Copiilor Lipova, alături de profesorii lor, au pregătit pentru evenimentul de deschidere a primăverii, denumit în acest an „Vestitorii Primăverii”, ei fiind susţinuţi în toată organizarea şi de directorul Zoltan Tusa: Cercul „Atelierul Fanteziei” – prof. Coord. Camelia Iordache, Cercul Gimnastică Aerobică – prof.coord. Iosif Papp, Cercul Cultură şi Civilizaţie Engleză – prof.coord. Florina Constantin şi Cercul de Muzică Vocal-Instrumentală – prof.coord. Codrin Drăgoi.

Evenimentul „Vestitorii Primăverii” s-a desfăşurat la Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova, sâmbătă, 4 martie 2017, începând cu orele 17:00,  într-un cadru foarte vesel, colorat şi cu mulţi spectatori, programul pregătit de organizatori pentru această ediţie, fiind unul mult mai variat decât în anii anteriori, alături de copiii din cadrul Cercului „Atelierul Fanteziei”, fiind de această dată şi colegii lor din cadrul cercurilor de Cultură şi Civilizaţie Engleză, Gimnastică Aerobică şi Muzică Vocal-Instrumentală.

Programul evenimentului „Vestitorii Primăverii” a conţinut următoarele reprezentaţii:

– în deschidere,  recitaluri de pian şi chitară,  cercul de Muzică, coordonator  Codrin Drăgoi

– cântece în limba engleză – Cercul de Cultură şi Civilizaţie Engleză, coordonator prof. Florina Constantin

– demonstraţie de gimnastică aerobică, Cercul Gimnastică Aerobică, coordonantor prof. Papp Iosif

– Atelier creativ „Ce pot face patru, şase sau opt mâni dibace” , Ediţia 7 – prof.coordonator, Camelia Iordache

– în încheiere miniconcert „Trupa 06” şi Company Band, coordonator Codrin Drăgoi

Fiecare din cele 4 cercuri din cadrul Clubului Copiilor Lipova  a avut pregătit un program artistic foarte frumos şi variat, evenimentul devenind în final un adevărat eveniment de cântece, dansuri şi creaţii hand-made, toate desfăşurate timp de aproximativ două ore, de către aceşti miununaţi copii şi profesorii lor.

„Cu toţii au fost deosebiţi şi foarte talentaţi. Pe această cale, dorim să le mulţumim tuturor copiilor şi profesorilor pentru implicare şi pentru rezultatul atât de frumos pe care l-au avut pe scenă”, a transmis Prof. Zoltan Tusa – Directorul Clubului Copiilor Lipova.

 

Atelierul creativ „Ce pot face patru, şase sau opt mâini dibace“ – la cea de-a 7-a ediţie

În acest an, atelierul creativ „Ce pot face patru, şase sau opt mâini dibace”, coordonat de prof. Camelia Iordache – Cercul „Atelierul Fanteziei”, devenit deja o tradiţie în ultimii ani, a ajuns la ediţia cu numărul 7. Tradiţia a fost deja formată cu ani în urmă, când sosirea primăverii a fost marcată prin activităţi speciale, care să implice cât mai multe mâini de lucru, pentru a realiza noi creaţii artistice, potrivite acestei luni din an, dar mai ales dedicate sărbătorilor de 1 Martie – Mărţişor şi 8 Martie – Ziua Internaţională a Femeii.

Pentru atelierul creativ „Ce pot face patru, şase sau opt mâini dibace”, copii şi mămici s-au reunit şi în acest an pentru a munci împreună la cele mai frumoase creaţii artistice, realizate la patru, şase şi chiar opt mâini, dintre cele mai iscusite şi pricepute.

La fel ca de fiecare dată, mămicile au acceptat să participe cu mare bucurie, entuziasm şi curiozitate şi să formeze cele mai puternice echipe alături de copiii lor, cu atât mai mult cu cât întreg evenimentul era dedicat lor, femeilor, mămicilor acestor copii talentaţi şi frumoşi.

Atelierul creativ din acest an a reuşit să adune 39 de echipaje formate din copii şi mămici, tema lor pentru această nouă ediţie fiind la fel ca de fiecare dată, una foarte veselă, frumoasă, dar mai ales care le-a pus creativitatea şi originalitatea în practică. Ei au avut de realizat flori origami, fiind folosite ca recuzită hârtie colorată, panglică, ace cu bumbulie colorată şi alte elemente decorative foarte colorate şi diversificate.

Copiii, împreună cu mămicile lor au primit sarcina de a decora aceste flori, având la dispoziţie o gamă largă de materiale şi diferite secrete de tehnică mixtă.

Preţ de câteva ore toţi participanţii, indiferent de vârstă, s-au bucurat de fiecare moment, luându-şi în serios rolul primit şi reuşind în final să realizeze cele mai frumoase, vesele şi originale flori, care deși erau din hârtie sau carton au fost realizate cu multă dragoste din inimi adevărate și talentate.

La finalul prezentării, participanţii la atelierul creativ „Ce pot face patru, şase sau opt mâini dibace”, au primit diplome, pentru implicare, participare, creativitate şi originalitate, evenimentul fiind încheiat cu activităţi distractive, multe fotografii, dar mai ales multe zâmbete pe chipul fiecărui participant.

„Pe această cale, doresc să mulțumesc Primăriei Oraşului Lipova şi Comitetului de părinţi al Cercului Atelierul Fanteziei pentru tot ajutorul, implicarea și sprijinul acordat în organizarea acestei frumoase activități!”, a transmis Camelia Iordache – prof. Coordonator al Cercului Atelierul Fanteziei.