,,Nu contează cât dăruiești, ci cât de multă dragoste pui în ceea ce dăruiești” – Maica Tereza

În preajma sărbătorilor de iarnă, Liceul ,,Atanasie Marienescu” Lipova s-a implicat în desfășurarea proiectului ,,Zâmbetul din Cadou”, demarat de Asociația ,,Misionând Generația de Mâine” din Suceava.
Prin realizarea acestui proiect, am urmărit transmiterea unor valori morale elevilor, precum bunătatea, dărnicia, recunoștința. De asemenea, scopul acestui parteneriat a fost conștientizarea și educarea elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani privind importanța întrajutorării semenilor în aceste vremuri tot mai incerte, lipsite de speranță.
Prin sprijinul oferit de către conducerea Liceului ,,Atanasie Marienescu”, director prof. Lucian Mihai Donțu și director adjunct prof. Ioan Herrling, dar și prin implicarea profesorilor diriginți, elevii au fost motivați să dăruiască rechizite, dulciuri, jucării și hăinuțe, pregătind cu multă dragoste și atenție fiecare dar.
Una dintre operele scriitorului Nicolae Steinhardt este intitulată ,,Dăruind vei dobândi”. Am ales să folosesc această expresie în promovarea proiectului și sunt convinsă că dărnicia dovedită de către profesori și elevi va fi răsplătită.
În încheiere, doresc să mulțumesc conducerii liceului, colectivului profesoral și părinților pentru sprijin și implicare. Doresc să felicit elevii care au ales să dăruiască, conștientizând că fericirea înseamnă a aduce un zâmbet pe chipul unui copil nevoiaș.
În cadrul Asociației „Misionând Generația de Mâine”, ajutăm pe tot parcursul anului persoane vulnerabile și copii din medii defavorizate. În mod special, în perioada sărbătorilor, când cu toții vorbim despre bunăstare, familie, mese bogate, încercăm să fim o mică sursă de fericire și pentru cei care pe tot parcursul anului poate că nu au știut ce înseamnă o jucărie nouă sau o gustare dulce, bună și de calitate. Ei sunt copiii săraci ai României și mulțumim Liceului ,,Atanasie Marienescu” din Lipova pentru buna participare în cadrul proiectului „Zâmbetul din Cadou”, prin cadrele didactice și elevii săi.
Răzvan Burduja – președintele Asociației ,,Misionând Generația de Mâine”

Coordonator proiect, prof. Diana Ostaș