La ceas aniversar, într-un moment de fiecare dată special și unic pentru întreaga Românie, la împlinirea a 103 de ani de la Marea Unire, Orașul Lipova a marcat ziua de 1 Decembrie – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, prin manifestări culturale și religioase.

Manifestările au fost desfășurate prin oficierea unor slujbe religioase și depuneri de coroane la Monumentul Eroilor în Parcul Libertății din centrul orașului Lipova, la Bustul Regelui FERDINAND I al României – pe Aleea Principală din Parcul Central al orașului Lipova și la Monumentul „Bustul lui SEVER  BOCU“ din centrul orașului Lipova.

Dintre oficialitățile prezente la manifestările organizate în Orașul Lipova, reprezentanți ai instituțiilor, care au depus și coroane în cadrul manifestărilor, amintim: Florin Fabius PERA – Primarul Orașului Lipova, Ioan LĂPĂDAT – Viceprimar, Adrian ANTOCHE – reprezentant Casa de Cultură a Orașului Lipova,  reprezentanții ANCMRR (Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere Detașamentul Păuliș – Filiala Lipova), Cultul Eroilor – Filiala Lipova, structurile MAI –  reprezentanții Poliției și Jandarmeriei Orașului Lipova, reprezentanți ai Consiliului Local Lipova, reprezentanții partidelor politice, reprezentanți ai Liceului „Sever Bocu” Lipova – prof. Corina BERZOVAN – Director, prof.Oviduța BERINDEI, prof. Emanuela ANGHELUȘ și prof. Simona CONSTANTINESCU și reprezentanți ai altor instituții locale.

Slujbele religioase de pomenire și sfințire, de o mare încărcătură și valoare emoțională, au fost oficiate de preoții din cadrul Bisericilor Ortodoxe Lipova și Radna: Raul MOȚ, Alexandru NEICU și Mircea ȘIRIAN.

Din partea reprezentanților Primăriei și Consiliului Local Lipova, mulțumimiri speciale sunt transmise tuturor celor care au fost prezenți la evenimentul organizat miercuri, 1 Decembrie, în al 103-lea an de la Marea Unire, la această sărbătoare unică, care va rămâne în istoria orașului Lipova și -sperăm noi – va fi amintită și sărbătorită peste alți 103 ani.

„Astăzi, sărbătorim 103 de ani de la Marea Unire. Dumnezeu să ne dea înțelepciunea să readucem pacea și bunăstarea între noi, să ne dăm mâna pentru România de azi și pentru cea pe care o lăsăm urmașilor noștri.La mulți ani, România!“, a transmis Florin Fabius PERA – primarul orașului Lipova.