Elevii Liceului „Atanasie Marienescu“ Lipova au fost răsplătiți cu premii și diplome pentru rezultatele deosebite obținute la competițiile naționale și internaționale organizate prin platforma europeană eTwinning, Liceul A. Marienescu fiind singura instituție de învățământ din partea de Vest a României care a obținut atât de multe premii prin platforma eTwinning, acest lucru aducând D-nei Prof. Carmen BUTACIU, coordonator proiecte eTwinning, titlul de ambasador eTwinning, iar Liceului „Atanasie Marienescu“, titlul de ȘCOALĂ  ETWINNING.

Primăria și Consiliul Local al Orașului Lipova au dorit ca alături de reprezentanții Liceului „Atanasie Marienescu“ Lipova să dăruiască un moment festiv în semn de recunoaștere și prețuire, elevilor și profesorilor implicați în competițiile organizate în spațiul online la nivel național și internațional, prin intermediul Plaformei educaționale europene eTwinning.

Un număr de aproape 180 de elevi, cu vârste cuprinse între 10-20 de ani, actuali și foști elevi ai Liceului A. Marienescu Lipova, au obținut în perioada 2018-2021, o serie de premii naționale și internaționale, printre care și mai multe premii 1, ducând astfel numele liceului la care învață în toată Europa. 

Pentru toate aceste reușite, alături de profesoara lor coordonatoare – Dna. Carmen BUTACIU și în prezența directorului Liceului A.Marienescu Lipova – prof. Lucian DONȚU, a primarului  Florin Fabius PERA, viceprimarului Ioan LĂPĂDAT, reprezentanților Consiliului Local Lipova și altor cadre didactice de la Liceul A. Marienescu, aceștia au fost răsplătiți cu diplome de excelență, un cadou sub formă de tort pregătit de Primăria și Consiliul Local Lipova și multe felicitări oferite din suflet.

Dincolo de felicitările transmise și cuvintele de recunoștință, primarul Florin Fabius PERA a mai adăugat și faptul că:

 „Platforma eTwinning, proiect al Uniunii Europene, parte a programului Erasmus este un pas important pentru educația copiilor Orașului Lipova și viitorul acestora. Această platformă oferă atât elevilor cât și cadrelor didactice implicate soluția la cum să se dezvolte un tânăr, elev, adolescent în zilele noastre. Este locul perfect pentru ca elevii care profită de această oportunitate să găsească resursele necesare care să-i ajute să-și lărgească orizonturile, să-și dezvolte imaginația, să-și transpună în practică ideile creative și inovatoare și de multe ori, pas cu pas, în timp, să-și vadă visuri devenite realitate. Felicitări tuturor și să auzim cât mai des de astfel de reușite deosebite în Orașul Lipova!“