Muzeul Orașului Lipova a găzduit, în perioada 07.07.2021 – 16.07.2021, expoziția biblică „MUZEUL BIBLIEI”, a cărui vernisaj a avut loc în seara zilei de 07.07.2021, începând cu ora 18:00.

Expoziția biblică a ajuns în premieră la Lipova prin intermediul Complexului Muzeal Arad, Consiliului Județean Arad și cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Orașului Lipova, bisericilor din Lipova și nu în ultimul rând datorită celui care deține toate aceste biblii, Dr.Ionel Țuțac, care a luat decizia de a organiza acest muzeu biblic și de a împărtăși cu oamenii de pretutindeni toate aceste comori culturale și spirituale pe care le-a colecționat de-a lungul anilor.

Gazda vernisajului și a întregii expoziții a fost Corina Dubeștean – reprezentanta Muzeului Orașului Lipova, alături de ea fiind prezenți, atât la vernisaj, cât și în celelalte seri organizate în perioada expoziției, reprezentanți ai administrației locale a Orașului Lipova, primarul Florin Fabius Pera și viceprimarul orașului, Ioan Lăpădat, cât și reprezentanți ai Consiliului Județean Arad – Cristina Ciorogaru, ai Complexului Muzeal Arad, reprezentanți ai bisericilor de diferite culte din Orașul Lipova și nu în ultimul rând invitați speciali, unul dintre aceștia fiind pastorul dr. Ionel Țuțac.

Momentele discursive și cele artistice au adus în mijlocul celor prezenți la eveniment o atmosferă specială, în care cuvintele predominante au fost iubirea, credința, dragostea de aproape și unitatea, toate aceste cuvinte fiind de fapt elemente principale pe care Biblia le aduce în sufletul celor care o citesc.

„MUZEUL BIBLIEI“ și-a deschis porțile publicului larg, iubitor de artă și frumos, oferind publicului în fiecare seară din cele 10 zile ale expoziției, programe speciale realizate în colaborare cu invitații speciali, reprezentanți ai diferitelor culte din Orașul Lipova și din afara orașului.

„MUZEUL BIBLIEI“ la Muzeul Orașului Lipova, timp de 10 zile  1000 de Biblii din colecția dr. Ionel Tuțac au fost piese de Muzeu  la Muzeul Lipova.  Mesajul „MUZEULUI BIBLIEI” este  de a sublinia faptul că, Biblia nu trebuie să fie „piesă de muzeu“, ci trebuie să fie citită, studiată și aplicată în viața de zi cu zi – a precizat dr. Ionel Tuțac. „MUZEUL BIBLIEI” de la Muzeul Orașului Lipova s-a încheiat într-o atmosferă frumoasă, în acordurile cântărilor, a pricesnelor și a rugăciunii! Mulțumiri   tuturor Bisericilor din Lipova, am reușit să fim uniți în jurul Bibliei și a valorilor creștine strămoșești! Mulțumim tuturor pentru contribuție, participare și dăruire! Dumnezeu să binecuvânteze Lipova, oaspeții și oamenii locului!”, a transmis Corina DUBEȘTEAN – reprezentanta Muzeului Orașului Lipova și gazda expoziției.