Orașul Lipova se bucură începând din această lună de un nou contract de finanțare semnat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Mult așteptatul contract prevede asfaltarea, reabilitarea și modernizarea a 18 străzi, urmând ca odată cu materializarea acestui proiect, orașul Lipova să aibă toate străzile asfaltate și modernizate. Până la demararea lucrărilor însă, în următoarea perioadă, va avea loc mai întâi licitația pentru selectarea firmei constructoare, care va asigura realizarea acestui proiect în condițiile și termenul stabilite, conform contractului.

„Așa cum a promis în campania electorală, echipa Pera-Jichici va continua dezvoltarea orașului Lipova, prin finalizarea proiectelor începute în ultimele două mandate și demararea unor noi investiții. Începutul anului 2021 a venit pentru noi și pentru comunitatea lipovană cu o veste bună, un proiect demarat de către echipa Jichici-Pera, aprobat în guvernarea PSD, a primit în aceste zile finanțarea  de la Ministerul Dezvoltării.

Aceste proiect se alătură celorlalte două, pe fonduri europene și guvernamentale, prin care în ultimii opt ani s-au asfaltat zeci de străzi în orașul nostru” – a transmis primarul Orașului Lipova – Florin Fabius Pera.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii rutiere pe străzile General Petrescu, Cuza Vodă, V. Alecsandri, 1 Decembrie, Mețianu, M. Viteazul, Viilor, Mureș, M. Eminescu, Sarmisegetuza, Înv. I. Tuducescu, Calea Timișorii, A. Vânătu, SGT. E. Chiriță, Zorilor, Lugojului și  E. Murgu“, are o valoare totală de 11.270.886,91 lei, fiind finanțat de Ministerul Dezvoltării, beneficiind de finanțare în cadrul PNDL 2017-2020 (Programul Național pentru Dezvoltare Locală). Proiectul este unul complex, cu cel mai mare număr de străzi prevăzute dintre toate proiectele realizate pentru acest gen de lucrări, cuprinzând ultimul pachet de străzi din Lipova, în număr de 18, care necesită o reabilitare a infrastructurii, finanțarea acestuia fiind guvernamentală, cu bani proveniți de la bugetul de stat.

DE  MENȚIONAT, referitor la modul de desfășurare a proiectului, sunt următoarele informații:

– Deoarece acest pachet de străzi a fost propus spre finanțare încă din anul 2016, str. Piața Decebal și o parte din str. Gen.Petrescu au fost deja reabilitate, urmând ca pentru aceasta din urmă (str. Gen.Petrescu), în acest ultim pachet să se finalizeze și ultimul tronson cuprins între str. M. Corvin și str. M. Viteazul.

Lucrările prevăzute în cadrul acestui proiect sunt lucrări complexe, în urma realizării acestora, cele 18 străzi incluse vor primi o imagine cu totul nouă și se vor asigura cele mai bune condiții pentru circulația rutieră și pietonală. 

Până  în prezent, după cum bine se știe, au fost desfășurate deja mai multe proiecte care au avut ca obiectiv asfaltarea și modernizarea străzilor din Lipova, acesta însă, ultimul pentru care s-a obținut finanțare, cuprinde cel mai mare număr de străzi prevăzute într-un singur proiect și vine în completarea celorlate proiecte deja finalizate, pentru ca în acest mod, încetul cu încetul să reușim să aducem la Lipova, acea imagine frumoasă, curată și modernă pe care ne-o dorim atât de mult cu toții. La fel ca și în cazul altor străzi cuprinse în proiectele finalizate, și cele 18 prevăzute în acesta sunt străzi cu pavaj vechi unele, străzi greu accesibile, unele în pantă, sunt străzi și zone care nu au fost asfaltate niciodată, având în prezent o stare precară și aducând mult disconfort locuitorilor de aici, pietonilor și șoferilor.

Suntem convinși că, la fel ca și în cazul altor străzi deja finalizate, și acestea, la finalul proiectului,  vor avea o stare și o imagine schimbate complet, creând un peisaj cu totul nou pentru oraș, vor deveni astfel străzi frumoase și ușor accesibile, fără gropi, noroi și alte aspecte de acest gen care îngreunau până nu demult circulația rutieră și pietonală . La început de nou drum, într-o perioadă atât de dificilă cum e cea pe care o trăim de 1 an încoace, acest gen de realizări ne aduc o urmă de speranță și ne ajută să privim încrezători spre viitor, toate aceste lucruri frumaose care sunt deja vizibile în imaginea de ansamblu a orașului, nu pot decât  să ne facă să fim optimiști și bucuroși. Dumnezeu să Binecuvânteze Lipova și pe noi să ne ajute, ca încetul cu încetul, să reușim să o transformăm în orașul-perlă care a fost cândva!”, este mesajul transmis cetățenilor de către Florin Fabius Pera – Primarul Orașului Lipova și echipa sa.