Opt voluntari au luat parte, timp de două zile, la o acțiune a Crucii Roșii Lipova, numită „Moș Crăciun cu suflet”, prin care au fost ajutate o sută de familii.

Pachetele au conținut ceea ce ar trebui să se afle în cămara oricărei familii: ulei, zahăr, mălai, faină, griș etc. Lucruri considerate de mulți oameni ca fiind banale, însă care pentru alții poate însemna mană cerească. „Pentru că sunt multe persoane în necaz, la limita sărăciei, care nu își pot asigura nici minimul necesar de alimente, astăzi am ajuns noi la ei. Prin cadrul campaniei noastre, 100 de familii nevoiașe simt spiritul sărbătorilor de iarnă. Pachetele oferite au conținut: ulei, făină, mălai, zahăr, paste făinoase, cozonac, griș și conserve”, scriu cei de la Crucea Roșie Lipova.

Aceștia s-au bucurat nu doar de sprijinul voluntarilor, ci și de ajutor din partea unor persoane cu suflet: „Toate acestea s-au putut realiza cu ajutorul sponsorilor noștri, firma SC OECHSLER ROMÂNIA, Flavius Lupu și Călin Pașcălău, cărora dorim să le mulțumim pe această cale pentru sprijinul adus în această campanie”.

Crucea Roșie Lipova nu este la prima ispravă de acest gen, în urma cu câțiva ani voluntarii construind, cu ajutorul unor oameni darnici, chiar o căsuță pentru o locuitoare a orașului, lovită de greutățile vieții.