Pe 1 Decembrie, românii sărbătoresc Ziua Națională și rememorează Marea Unire din 1918. Momentul istoric marchează întregirea țării prin alăturarea Transilvaniei. În prezent data de 1 decembrie este o sărbătoare în care românii își amintesc an de an lupta asiduă pe care au dus-o strămoșii lor pentru a aduce poporul sub același steag.

Orașul Lipova a marcat ziua de 1 Decembrie începând cu slujba religioasă de pomenire și sfințire care a fost oficiată de preoții din cadrul Bisericii Ortodoxe Lipova, Alexandru Neicu, și din cadrul Bisericii Ortodoxe Române Radna, Mircea Sirian, la Monumentul Eroilor în Parcul Libertății din centrul Orașului Lipova.

Dintre oficialitățile prezente la depunerea de coroane au luat parte: Florin Fabius Pera – primarul orașului Lipova, reprezentanți ai Consiliului Local Lipova, reprezentanții ANCMRR(Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere Detașamentul Păuliș – Filiala Lipova), structurile M.A.I., reprezentanți ai Liceului „Sever Bocu”Lipova, prof. Berindei Oviduța – director, prof . Angheluș Emanuela și prof. Constantinescu Simona.