Și în acest an școlar, în ciuda epidemiei de coronavirus și a măsurilor de suspendare a activităților școlare uzuale, elevii Liceului „Atanasie Marienescu” din Lipova fac dovada bunei pregătiri pe care o dobândesc la școală, dar și a capacității lor de a se adapta rapid la nou, de a se pregăti serios în continuare și de a obține premii la concursuri de tradiție.

Este vorba de Premiul I obținut de eleva LUPU MIRABELA DIANA, din clasa a VII-a A, și de Premiul III obținut de elevul MERCEA ANDREWS, din clasa a VIII-a A, ambii coordonați de prof. Nicolae Daniela, la etapa a VI-a a Concursului Regional „Știința ca o joacă“, organizat de Palatul Copiilor din Arad.

Concursul a fost structurat pe trei secțiuni: matematică distractivă, științele naturii, machete de roboți și avioane. Etapa de selecție la secțiunea Matematică distractivă „Vreau să fiu cercetător”, a avut loc în 13 februarie 2020. Pentru această etapă, desfășurată în sistem clasic, de la Liceul „Atanasie Marienescu” din Lipova, s-au înscris în total 15 elevi din clasele a VII-a A, a VIII-a A și a IX-a A.

Dintre aceștia, s-au calificat la etapa următoare 3 elevi: Lupu Mirabela Diana și Jucu Patrisia Simona, din clasa a VII-a A, respectiv Mercea Andrews, din clasa a VIII-a A.

A urmat perioada de suspendare a activității școlare din cauza epidemiei de coronavirus și multe activități s-au mutat online. Organizatorii concursului au decis să nu renunțe la acest concurs de tradiție și a doua etapă s-a desfășurat online, în perioada 22 mai – 5 iunie 2020.

Elevii au susținut pentru prima dată în viața lor o testare online care a fost încununată de succes. Astfel, din cei 864 de participanți din 27 de județe ale României, la secțiunea Matematică distractivă, cei trei elevi ai școlii noastre au fost răsplătiți pentru buna lor pregătire cu diplomele pentru premiul I, premiul III și o diplomă de participare, care le va îmbogăți portofoliul personal cu aceste rezultate frumoase.

Îi felicităm pentru reușită și sperăm ca exemplul lor să fie urmat de cât mai mulți colegi.