Principalul proiect aflat în plină desfășurare în orașul Lipova, o investiție unică în ultimii 30 de ani, este noul Spital Orășenesc.

Lucările la noul spital din oraşul Lipova, începute în toamna anului 2017, au avut încă de la început un ritm foarte bun și susținut, astfel încât se preconizează că acestea se vor încheia până în vara acestui an, când va avea loc și recepţia lucrării, urmând ca unitatea medicală să fie parţial funcţională din această vară.

Primarul oraşului Lipova, Mircea Jichici, a declarat recent că aproximativ în proporție de 90% din lucrările prevăzute în proiect sunt încheiate, finanţarea de 5,6 milioane de euro pentru construcția noului spital de la Lipova fiind asigurată de Guvern prin Compania Naţională de Investiţii.

„Spitalul orășenesc Lipova, o investiție de aproximativ 5 milioane de euro și cu siguranță cea mai importantă realizare din 1989 și până astăzi, se îndreaptă spre final, stadiul lucrărilor fiind de peste 90%. Ca și construcție este fără doar și poate cel mai modern spital din județ având: filtre ultra-violete, gaze medicale prin pereți, filtre de aer, sistem de degivrare a scărilor,instalațiile de încălzire realizate pe bază de cupru medical, camere tehnice specializate, buncăr atomic, două lifturi, rampă pentru salvare, stație de oxigen, panouri solare etc. În ultimele săptămâni, am primit și mobilierul care cuprinde: paturi de recuperare, paturi pentru interne, paturi ATI, paturi pentru nou născuți, mese ginecologice etc. și care urmează să fie montat zilele următoare.

Mă bucur enorm că un astfel de proiect se va finaliza la Lipova și oameni de pe întreaga Vale a Mureșului vor putea beneficia de serviciile asigurate prin acesta, noul spital urmând să  deservească o populaţie de aproximativ 60.000 de oameni din localităţi de pe Valea Mureşului. Doamne Ajută!“, ~spune primarul Iosif Mircea Jichici.