Participarea la unele dintre cele mai mari competiții internaționale este deja o tradiție pentru copiii de la Cercul Atelierul Fanteziei din cadrul Clubului Copiilor Lipova, iar obținerea unor premii fruntașe, de asemenea, nu reprezintă o noutate.

Fiecare nouă competiție aduce noi premii copiilor talentați din cadrul Cercului „Atelierul Fanteziei“ – Clubul Copiilor Lipova, coordonați de prof. Camelia Iordache.

De data aceasta însă, Clubul Copiilor Lipova nu a participat în calitate de competitor, ci în calitate de jurat, prin repezentanta oficială a clubului și implicit a orașului Lipova, coordonatoarea Cercului Atelierul Fanteziei, prof. Camelia IORDACHE.

Aceasta a fost parte din juriul oficial al competiției desfășurată la Minsk, în Belarus, acolo unde anual se desfășoară unul dintre cele mai importante concursuri internaționale, la care copiii lipovani de obicei participă cu lucrările lor, dar de această dată participarea a fost cea a coordonatoarei lor, cea care i-a învățat pe acești minunați copii tot ceea ce știu și i-a ajutat astfel să obțină, de-a lungul anilor, nenumărate premii.

International Art and Graphics Contest for Children and Youth „In My Homeland” – Ediția 15, Minsk-Belarus

Competiția internațională International Art and Graphics Contest for Children and Youth, desfășurată în acest an sub denumirea In My Homeland, a avut loc la Minsk, în Belarus,  fiind vorba despre o competiţie cu tradiție, recunoscută la nivel internațional, o competiție de mare anvergură, cu participarea mai multor state, în total fiind prezente, în juriul oficial, reprezentanți din 7 state: Belarus, Rusia, Polonia, China, Bulgaria, Lituania și bineînțeles România, țara noastră fiind reprezentată cu succes și mare mândrie de prof. Camelia IORDACHE, de la Clubul Copiilor Lipova.

În cadrul concursului au fost jurizate peste 2500 de lucrări, ale unor copii talentați, cu proveniență din lumea largă, a căror muncă, creativitate și originalitate au dus numele orașelor și țărilor lor, de data aceasta tocmai la Minsk, în Belarus.

Miile de lucrări pentru competiția de la Minsk, sosite din zeci de țări participante, din întreaga lume, au dat bătăi de cap juriului, fiind vorba de lucrări de excepție, foarte greu de jurizat și de selectat pentru acordarea premiilor.

Participarea Clubului Copiilor Lipova în cadrul unui juriu oficial, al unei competiții de acest nivel și implicit reprezentarea cu succes a orașului Lipova, dar mai ales a țării noastre, România, alături numele altor 6 state mari din întreaga lume, prin prezența unui profesor atât de implicat și dedicat cum este Prof. Camelia IORDACHE de la Clubul Copiilor Lipova, nu poate să reprezinte decât un motiv de reală mândrie și bucurie pentru orașul Lipova, care îi transmite și pe această cale, acestei doamne profesoare extraordinare, cele mai sincere mulțumiri pentru întreaga activitate pe care o desfășoară de atât de mulți ani în oraș, pentru iubirea pe care o are pentru zecile de generații de copii care i-au trecut pragul și implicarea neobosită, dovedită în întreaga carieră desfășurată, urându-i de asemenea mult succes în continuare în tot ceea ce își propune să realizeze pe plan local, național și internațional alături de copiii orașului Lipova.